Trees 99 wint CRV-spermaprijs tijdens Fleckviehdag

categorie Algemeen
21
jun
2018
0
Reacties
Fleckvieh
Gert Jan van den Bosch van CRV (rechts) reikt de twee prijs uit aan Jan Hendriksen (midden) onder het toeziend oog van Hans van Soest (links), voorzitter van het Fleckviehstamboek

Op de jaarlijkse Fleckviehdag, georganiseerd door het Fleckviehstamboek, reikte CRV gisteren de tweede prijs uit. Trees 99 van de familie Hendriksen te Blankenham werd in de competitie om de ‘Fleckviehkoe van ’t jaar 2018’ verslagen door Josje 109 van maatschap Harbers-Ruesink uit Borculo.

De jaarlijkse Fleckviehdag vond op 20 juni plaats bij de familie Hendriksen in Blankenham. Tijdens deze dag maakt het Fleckviehstamboek traditiegetrouw de ‘Fleckviehkoe van ’t jaar’ bekend. Als sponsor van de Fleckviehdag verzorgde CRV de tweede prijs: 20 doses sperma van een CRV-fleckviehstier naar keuze. Trees 99, uit de stal van de gastheer van de Fleckviehdag, legde beslag op deze prijs. Trees 99, een 75 procent fleckviehkoe, is met haar leeftijd van bijna 10 jaar de oudste koe uit de top van de verkiezing. Met een gemiddelde tussenkalftijd van 360 dagen en een lactatiewaarde van 103 blijkt ze bijzonder vruchtbaar en productief. Haar levensproductie bedraagt in 8 lijsten: 75.790 kg melk, 4,76% vet en 3,76% eiwit.
Proficiat Trees 99! Trees 99 is een dochter van Rau, die ook via zijn zoon Raldi veel invloed krijgt binnen de Fleckvieh fokkerij. Raldi is op dit moment de meest gebruikte fleckviehstier.

 

Verkiezing fleckviehkoe

Josje 109 van maatschap Harbers-Reusink uit Borculo werd door publiek en vakjury als winnaar van ‘Fleckviehkoe van ’t jaar 2018’ aangewezen. Henette van de familie Esselink uit Lochem completeerde de top 3.

  1. Josje 109 van MTS Harbers-Ruesink te Borculo Klik hier voor video van Josje 109
  2. Trees 99 van MTS Hendriksen te Blankenham  Klik hier voor de video van Trees 99
  3. Henette van Esselink te Lochem Klik hier voor video van Henette 
Gastheer Fleckviehdag: familie Hendriksen

De familie Hendriksen verwelkomde op de Fleckviehdag vele liefhebbers van dit ras. De familie melkt in Blankenham ruim 160 melkkoeien. De gemiddelde melkproductie bedraagt 10.500 kg melk met 4,35% vet en 3,63% eiwit, de tussenkalftijd is 363 dagen en het inseminatiegetal is 1,7. De veehouders gebruiken een rotatiekruising met fleckvieh, brown swiss en holstein. In 2005 is hiermee begonnen om meer duurzaamheid en een betere vruchtbaarheid in de veestapel te krijgen. Het gebruik van fleckvieh bevalt erg goed, de bezoekers konden deze mooie resultaten met eigen ogen bekijken.

CrossFit Gezondheid

De door de familie Hendriksen toegepaste rotatiekruising is een prachtig voorbeeld van CrossFit Gezondheid. Door gebruik te maken van deze rassen binnen CrossFit fokt u een zeer vruchtbare en gezonde koe met mooie producties, best beenwerk en een laag celgetal. De goede bespiering levert extra opbrengsten uit omzet en aanwas.
Wilt u meer weten over wat CrossFit in uw veestapel kan toevoegen of over ons fleckvieh-aanbod in het bijzonder, neem dan contact op met uw veestapeladviseur of de klantenservice.