Trainingen ‘Haal meer uit HerdOptimizer’

categorie Algemeen
26
jan
2018
2
Reacties
HerdOptimizer

Deelnemers aan Fokken op Maat gebruiken de online fokkerijapplicatie HerdOptimizer om optimaal gebruik te maken van de genetische informatie van hun veestapel. CRV biedt interactieve trainingen aan, waarin veestapeladviseurs veehouders helpen om zoveel mogelijk uit het programma te halen.

In de online fokkerijapplicatie HerdOptimizer volgt u de status van de merkertesten en leest u vervolgens ook de uitslagen daarvan. Ook ziet u de genetische aanleg van elk dier ten opzichte van haar koppelgenoten. Aan de hand van uw eigen fokdoel krijgt u advies om een dier aan te houden of af te voeren. Tegelijkertijd geeft de uitslag van de genoomtest inzicht in de genetische aanleg van het dier en of het erfelijke kenmerken heeft als roodfactor, hoornloosheid of A2-melk.

 

Aan de slag met HerdOptimizer

HerdOptimizer is inbegrepen bij deelname aan Fokken op Maat. Om deelnemende veehouders te helpen meer uit de merkerinformatie te halen, organiseert CRV-veestapeladviseur William Bom samen met collega’s trainingen voor deze groep veehouders. ‘HerdOptimizer kent veel verschillende opties en we merkten in het veld dat veehouders soms maar een klein deel van deze mogelijkheden gebruiken. Het leek ons goed om met een klein groepje bij elkaar te zitten en er samen mee aan de slag te gaan. Het bleek al snel dat veehouders daar ook zeker in geïnteresseerd zijn.’

 

Van elkaar leren

‘De trainingen zijn hele praktische, interactieve avonden, waarin we ook nieuwe functionaliteiten van HerdOptimizer bespreken. Het is mooi om te merken dat de veehouders elkaar vaak verder helpen en van elkaar leren. Dat geeft zo’n avond echt meerwaarde. De reacties waren dan ook erg enthousias. We horen nu al van de deelnemers dat ze meer doen met HerdOptimizer en Fokken op Maat.’

 

Wilt u ook een training HerdOptimizer bijwonen? Informeer bij uw veestapeladviseur of er een training bij u in de buurt wordt georganiseerd.

2 reacties

  1. 29 januari 2018 (Gerard Noordman) Schreef:

    Trainingen ‘Haal meer uit HerdOptimizer’

    • 29 januari 2018 (CRV) Schreef:

      Beste Gerard, wilde je hier iets over vragen?