Studiedag ‘Duurzaam Roodbont’

categorie Algemeen
24
feb
2017
0
Reacties

Het Platform Roodbont organiseert op dinsdag 7 maart in Ochten een studiedag rondom het thema ‘Duurzaam roodbont’. Het programma bevat een theoretisch gedeelte in de voormiddag en een interactieve sessie op een melkveebedrijf van Arnold en Brenda van Dee-Voorsluijs.

De sprekers die u handvatten geven om uw veestapel duurzamer te managen zijn:

  • Gerben Meerema en Jan Lievaart van het Nederlands Klauwgezondheidscentrum; vanuit hun praktijk-, onderzoeks- en innovatie-ervaring op het gebied van klauwgezondheid delen zij hun kennis met de aanwezigen.
  • Arnold van Dee, melkveehouder te IJzendoorn. Arnold en zijn vrouw Brenda hebben een melkveebedrijf met een hoge gezondheidsstatus en ze zetten geen koe meer droog, waardoor antibioticagebruik wordt gereduceerd.

De dag begint om 10.00 uur, locatie: Dorpshuis Ochten, Dokter M. van Drielplein 2, 4051 AX Ochten. Na de lunch bezoeken we het bedrijf van Arnold en Brenda van Dee (Keizerstraat 2, 4053 HJ IJzendoorn). Arnold en Brenda melken 95 roodbonte melkkoeien, die een productie realiseren van 10.426 kg melk, 4,70% vet en 3,82% eiwit.

Vooraf opgeven
Vanwege het reserveren van de lunch en een beperkt aantal inschrijvingen is opgave voor deze dag noodzakelijk. De bijdrage is € 10 per persoon. Opgeven kan tot 1 maart bij: Marcel Hellegers, secretaris Platform Roodbont, telefoon: 06 53 36 16 21, e-mail: marcel.hellegers@crv4all.com.

Willy 248 (v. Cherokee)