Programma voor fok- en veeteeltstudieclubs 2016-2017

categorie Algemeen
12
okt
2016
0
Reacties
Dairy Campus Leeuwarden
Dairy Campus, hét nationale en internationale centrum voor onderzoek, innovatie, educatie en training op het gebied van de melkveehouderij

Hebt u het programma voor uw studieclub voor het komend seizoen al rond? CRV organiseert met regelmaat studiedagen en verzorgt ook presentaties over actuele onderwerpen. Zo verzorgen we samen met Wageningen University and Research op 16 november en 11 januari studiemiddagen op de Dairy Campus in Leeuwarden.

Studiemiddag: kies voor een gezonde en efficïente veestapel
CRV, Wageningen University en Dairy Campus onderzoeken samen de effecten van fokkerij op de gezondheid en efficiëntie van de veestapel. Graag nodigen we u uit om een kijkje achter de schermen te nemen. We praten u bij over het fokkerijonderzoek en de resultaten die u kunt behalen met de Better Life-fokkerijgetallen van CRV. Gastspreker Roel Veerkamp of Yvette de Haas (Wageningen UR Livestock Research) vertelt u meer over het fokkerijonderzoek op Dairy Campus. Ook leiden we u rond en kunt u met eigen ogen het praktijkonderzoek bekijken. De veestapel maakt immers het verschil en fokkerij is de basis voor het succes van uw veestapel. Het programma biedt alle ingrediënten voor een leerzame én gezellige middag!

Presentaties
We gaan graag met u in gesprek over diverse actuele onderwerpen en hebben voor u een aantal presentaties samengesteld. In overleg kunnen we u ook een maatwerkprogramma aanbieden. Een greep uit de mogelijke onderwerpen:

 • Aan welke staart hangt u 1.500 euro?
  Stel, u hebt ruimte om tweederde van de kalveren op uw bedrijf op te fokken. Welke kalveren kiest u? En op basis waarvan? Met de juiste informatie levert de juiste keuze u al snel een kostenbesparing op van 1.500 euro per kalf. Kiest u op basis van het fenotype (uiterlijk) van het kalf of maakt u gebruik van de meest betrouwbare informatie, de merkertest? Lees meer over Fokken op Maat.
  .
 • Efficiëntie en vruchtbaarheid
  Ruim 80 procent van de melk- en vleesveehouders in Nederland en Vlaanderen vindt een efficiënt producerende veestapel belangrijker dan een maximaal producerende veestapel (CRV-onderzoek 2014). Ook een goede vruchtbaarheid draagt bij aan efficiënte productie. Onze vruchtbaarheidsadviseurs kennen de complexiteit van vruchtbaarheidsmanagement. Met deze presentatie krijgt u meer inzicht en volop tips over vruchtbaarheidsmanagement op uw bedrijf.
  .
 • Praktijkwaarde van Better Life fokwaarden
  In 2013 introduceerde CRV twee nieuwe fokwaarden om eenvoudig te kunnen fokken op efficiëntie en gezondheid: Better Life Gezondheid en Better Life Efficiëntie. Drie jaar na dato bewijst een praktijkanalyse op 61.000 dieren de praktijkwaarde van deze kengetallen. In deze presentatie laten we zien wat dit u kan opleveren.

Meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op met uw veestapeladviseur of met CRV Klantenservice via 088-00 24 440.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *