NK Veebeoordelen 2016 trekt veel bekijks

categorie Algemeen
20
sep
2016
0
Reacties

Zaterdag 17 september vond het NK Veebeoordelen plaats in Kampen, op een fraaie locatie waar je vanuit de stad over de IJssel de polder in kon kijken. Een mooiere plek voor de verbinding tussen de stad en de landbouw was nauwelijks denkbaar.

Dit jaar was de provincie Overijssel aan de beurt om het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen te organiseren. Via regionale en provinciale voorrondes hadden 60 deelnemers zich de afgelopen maanden weten te plaatsen. Zij mochten op deze dag een drietal beste groepen van vijf koeien beoordelen.

Afvalrace
In de schriftelijk ochtendronde stonden ze voor een beste groep roodbonte vaarzen van de familie Puttenstein uit Kamperveen en voor een goede groep tweedekalfs zwartbonte koeien van de familie Kok uit Zwolle.

Na de middag mochten 17 deelnemers via een mondelinge toelichting een oudere groep zwartbonte koeien van de familie Kok beoordelen. De deelnemers maakten er een interessante en boeiende strijd van. Toelichtingen met een 9 of hoger waren geen uitzonderingen. Dit is alleen mogelijk met een goede groep koeien en door het vele oefenen van de rundveebeoordelaars.

Uitslag
Uiteindelijk bood het podium slechts ruimte aan drie personen. De hoogste plaats werd ingenomen door Jan Wouter van Noord, de tweede voor Rienk Jonkers en derde werd Rob Scholten. Beste nieuwkomer  was Jan Geert Hoekstra.

Het publiek van jong tot oud heeft kunnen genieten van de koeien in de stad. Of het nu ging om het niveau van de dieren en de mondelinge toelichting van de beoordelaars of het knuffelen van de koeien door de burgers: het was prachtig om te zien.

Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname en de prijswinnaars gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!

Deze dag werd georganiseerd door NAJK in samenwerking met CRV, hoofdsponsor, samen met de Rabobank.