In memoriam: Jan Nieuwenhuizen

categorie Algemeen
8
okt
2020
4
Reacties
voerefficiëntie

Op 71-jarige leeftijd is plotseling overleden Jan Nieuwenhuizen. Samen met zijn vrouw Pauline fokte de melkveehouder uit Zevenhoven tal van bekende stieren uit de Newhouse Sneeker- en Ingrid-familie.

Op de stierenkaart van CRV prijkten stieren als Newhouse Sneeky, Ronald, Banker en Gofast. Van recenter datum zijn de Newhouse-stieren Skyfall, Jorben en Jayvano. In totaal kochten veeverbeteringsorganisaties in de loop der jaren meer dan 200 stieren aan op het Zuid-Hollandse bedrijf.

Jan Nieuwenhuizen werd twee keer in zijn carrière op de HHH-show uitgeroepen tot fokker van het jaar. Ook won hij in 2013 de Uiergezondheid Award. De melkveehouder omarmde nieuwe technieken als genomic selection en het fokken op voerefficiëntie al vroeg. De Newhouse-veestapel behoort daarnaast al jarenlang tot de hoogste productiebedrijven van Nederland.

Jan heeft veel betekend voor de Nederlands-Vlaamse fokkerij en hij zal gemist worden als gewaardeerd persoon en fokker. We wensen de familie veel sterkte.

4 reacties

 1. 08 oktober 2020 (piet oorbeek) Schreef:

  triest
  ik kende jan vanuit de winkel toen ik in zevenhoven woonde kwam er graag was een vriendelijke man
  ik wens de familie alle sterkte en kracht toe

 2. 08 oktober 2020 (Simon Ruiter) Schreef:

  Dat is heel onverwacht. Jan was een heel inspirerende ondernemer. Ik wens de familie sterkte met dit verlies

 3. 09 oktober 2020 (Kitty vd pijl zalencentrum de Rank) Schreef:

  Gecondoleerd met dit verlies…..familie vrienden veel sterkte

 4. 10 oktober 2020 (Gerard) Schreef:

  Hoorde van een goede vriend dat Jan van Nieuwenhuizen plotseling is overleden. Een paar jaar geleden een reunie georganiseerd samen met Nico Olsthoorn van onze middelbare landbouwschool {Voorhout} Nico stelde voor om dat bij Jan te doen . Trof daar een gepassioneerde argrarier aan in de persoon van Jan van Nieuwenhuizen. Buitengewoon wat hij met zijn vrouw heeft opgebouwd. Wens de familie heel veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen.
  Gerard van Dijk
  Stoutenburg