In memoriam: Jan Dommerholt

categorie Algemeen
8
dec
2020
1
Reacties
Jan Dommerholt

Enkele dagen voordat hij 74 jaar zou zijn geworden, is na jaren waarin zijn gezondheid hem meer en meer in de steek liet, Jan Dommerholt overleden.

Jan Dommerholt behoorde in de jaren zeventig tot het groepje zeer getalenteerde jongemannen uit de school van professor Rommert Politiek, die zich internationaal konden oriënteren en de Nederlandse veeverbetering moderniseerden. Jan Dommerholt ontwikkelde bij IVO Schoonoord in Zeist de basis voor de toen moderne stierindex. In 1984 werd hij benoemd als directeur van het toen opgerichte NRSyndicaat, waar hij in de loop van de jaren de architect werd van de moderne informatiesystemen. Maar ook hield Dommerholt bewust de vinger aan de pols bij de ontwikkeling van de exterieurkeuring.

Hij nam in 2006 afscheid van de CRV-directie en kreeg toen tijd voor zijn grote hobby, de bijenteelt. Hij werd voorzitter van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging NBV, die hij door een gevoelige periode heen wist te loodsen. Zijn nabestaanden zeiden bij zijn afscheid de wilskracht, wijsheid en humor van Jan Dommerholt te zullen gaan missen: die gevoelens zullen velen uit het veld van de veeverbetering met hen delen.

Jan Dommerholt heeft veel betekend voor de Nederlands-Vlaamse veeverbetering en voor CRV als organisatie. We wensen de familie veel sterkte.

1 reactie

  1. 08 december 2020 (Jan Van Zijtveld) Schreef:

    Jan Dommerholt een heel bijzonder mens zo heb ik hem gekend. Wars van geen aandacht voor een ieder die hij tegenkwam en hem aansprak