Hoge scores van Delta-dieren bij CRV-testbedrijf Vernooij

categorie Algemeen
26
nov
2018
0
Reacties
Hedra Janke van CRV-testbedrijf Vernooij
Hedra Janke 623 P (AB 86) produceert uitstekend en is geselecteerd voor de Fun P-dochtergroep op de HHH-show

CRV-testbedrijf Vernooij staat dit jaar opnieuw in de top van de jaarstatistieken voor exterieur. De 28 zwartbonte vaarzen die in 2018 zijn gekeurd, scoren gemiddeld 85,4 punten. Ook de laatste inspectie leverde een hoog gemiddelde voor exterieur op. Natuurlijk hebben diverse vaarzen een link met het Delta-fokprogramma.

Een bijzondere vaars op het CRV-testbedrijf van Maatschap Vernooij in Schalkwijk is Hedra Janke 623 P. Ze is tijdens de laatste bedrijfsinspectie ingeschreven met 86 punten en zit in de selectie van de dochtergroep van haar vader Fun P voor de HHH-show op 7 en 8 december 2018 in Zwolle.
Janke 623, uit moeder Delta Stajanke, produceert met 119 lactatiewaarde erg goed. De melkrijkheid is geen verrassing, want de grootmoeder van Janke 623 heeft een imponerende melkproductie op haar naam staan. Deze Elagaaster Janke 264 sloot haar indrukwekkende carrière af bij melkveebedrijf Van Berkum in Elahuizen met een levensproductie van 114.070 kg melk met 3,82% vet en 3,53% eiwit.
In de familiestamboom van Hedra Janke 623 staan diverse stieren, zoals de roodbonte Delta Janko-Red (v. Meteor) en de zwartbonte Delta Skyline (v. Barcley) en Delta Skippy (v. Paragon) (zie stamboom).

stamboom Hedra Janke

Keuringssucces voor laatrijpe roodfactor-stiermoeder

Hedra Alumette 600 is de hoogst ingeschreven vaars tijdens de laatste bedrijfsinspectie op het testbedrijf van Vernooij. Deze Whatsappdochter scoorde 88 punten en komt rechtstreeks uit de bekende Mascoldochter Delta Alana (A 90). Delta Alana, met een levensproductie van ruim 119.000 kg nog steeds in productie, is de grootmoeder van de fokstier Hedra Allround-Red.

Maatschap Vernooij nam met Alumette 600 deel aan de provinciale Wintershow in Houten, waar ze vierde in haar rubriek liep. ‘Ze is een jeugdige, laatrijpe vaars en ze is heel persistent in productie’, roemt Arjen Vernooij deze vaars. ‘Alumette heeft een best frame en heel goede benen. Ze heeft pit, maar is desondanks een prettige koe om mee te werken. Voor een keuring hoeven we haar eigenlijk niet te trainen, want ze showt al vanzelf. Op de jongveedag Kromme Rijnstreek in Cothen werd ze achtereenvolgens kampioene als kalf, pink en vaars. CRV benut haar nog steeds als stiermoeder, mede vanwege haar roodfactor.’

(tekst gaat verder onder de foto)

Hedra Alumette

Hedra Alumette 600 (AB 88) (Whatsapp x Delta Alana) werd drie jaar achtereen kampioene in Cothen

 

Trio met 87 punten

Tijdens de bedrijfsinspectie in Schalkwijk schreef de inspecteur drie vaarzen van het Delta-testbedrijf in met 87 punten: Hedra Remarlinda 691, Hedra Jessi 630 en Hedra Nadja 690.

Hedra Remarlinda 691 is een dochter van Delta Regard die in haar vaarzenlijst wordt voorspeld op 9677 kg met 4,01% vet en 3,49% eiwit, resulterend in 111 lactatiewaarde. Remarlinda 691 ̶ haar naam verraadt het al ̶ komt uit de koefamilie van stammoeder Remarlinda, de moeder van Etazon Renate. De moeder van Remarlinda 691, Delta Ria (AV 88), is een volle zus van Delta Saxobeat en een halfzus van Delta Bookem Danno (zie stamboom). Delta Ria was voor het grote publiek zichtbaar tijdens de NRM 2017, waar ze meeliep in de groep met embryodonoren.

(tekst gaat verder onder de foto en stamboom)

Hedra Remarlinda

Hedra Remarlinda 691 (AB 87), Regarddochter uit Delta Ria, de volle zus van Saxobeat

 

stamboom remarlinda

Hedra Jessi 630 is ook een Regarddochter, ook zij kreeg 87 punten van de inspecteur. Jessi 630 produceert verdienstelijk met een lactatiewaarde van 111. ‘Ze heeft niet het formaat van haar moeder, Jessi 477, en is daarom minder geschikt voor shows’, aldus Arjen. ‘Maar haar supercorrecte bouw en compleetheid maken dat ze mijn favoriete vaars is.’
Haar moeder, Hedra D. Jessi 477 (AB 89), staat ook bij Vernooij op stal. Op de NRM in 2017 kon het publiek haar bewonderen als moeder van Delta Jupiler in de groep met embryodonoren.

(tekst gaat verder onder de foto)

Hedra Jessi

Hedra Jessi 630 (AB 87) (v. Regard), halfzus van de veelgebruikte Delta Jupiler

Hedra Nadja 690 (v. Amigo) is de derde vaars met 87 punten. Met een lactatiewaarde van 109 is ook haar melkproductie naar wens. Haar fraaie exterieur werd op de jongveedag Kromme Rijnstreek in Cothen beloond met de titel reservekampioene bij de vaarzen. Nadja’s moeder Delta Nandi (v. Sudan) is halfzus van Apina Malcolm rf (v. Stellando), de hoogste dochtergeteste stier in de NVI-lijst (zie stamboom).

stamboom Nadja 690