Emma 71 gehuldigd tot mrij-koe van het jaar 2017

categorie Algemeen
8
mrt
2018
0
Reacties

Onder grote belangstelling is Emma 71 van de familie Kerkmeijer-Wichink uit Wesepe op het bedrijf gehuldigd tot mrij-koe van het jaar 2017. Emma is onlangs ingeschreven met 85 punten voor algemeen voorkomen en ook 85 punten voor uier. De selectiecommissie roemde haar beste raskwaliteiten voor vruchtbaarheid en uiergezondheid en haar eiwitrijke productie.

Emma 71 heeft een celgetal dat net beneden de 40 ligt in haar derde lactatie. Haar geprojecteerde 305 dagenproductie bedraagt nu bijna 8.000 kg melk met 4,35% vet en 4,01% eiwit. De jury is van mening dat het juist bij de introductie van het fosfaatrechtenstelsel van belang is dat een koe lang en probleemloos kan produceren met de hoogst wenselijke literprijs per kilogram melk, en dat Emma 71 over al deze eigenschappen beschikt.

CrossFit
Wie koeien wil die gemakkelijk produceren, kiest voor kruisen. Het mrij-ras is een van de belangrijke rassen die CRV binnen CrossFit adviseert. Met CrossFit werkt u met de kruising die past bij uw bedrijfsvoering en uw wensen. Ieder ras binnen CrossFit heeft zijn unieke voordelen. Door rassen te combineren die bij u passen, verankert u specifieke raskenmerken en is het heterosiseffect de extra winst.

Met name binnen CrossFit Gezondheid heeft mrij met haar specifieke raskenmerken veel te bieden. Gezondheid en gemak staan voorop bij deze kruising. U fokt een gezonde, vruchtbare en zelfredzame koe met fraaie conditie die vlot afkalft en die onder verschillende omstandigheden optimaal kan produceren.

Mrij staat voor:

  • Zeer hoog eiwitpercentage
  • Breed en duurzaam
  • Goede benen
  • Hoge vruchtbaarheid
  • Extra omzet en aanwas
CrossFit Gezondheid kruising Holstein x mrij geeft een compacte en vruchtbare koe die eiwitrijke melk produceert. Goede bespiering levert extra opbrengsten uit omzet en aanwas. Bekijk hier meer informatie over kruisen met CrossFit .