Dienstverlening weer mogelijk op bedrijven met pluimvee

categorie Algemeen
11
dec
2017
0
Reacties
feestdagen

Vanwege de uitbraak van vogelgriep in Biddinghuizen, afgelopen vrijdag, mocht CRV in het weekend geen rundveebedrijven bezoeken waar ook commercieel gehouden pluimvee aanwezig is. Inmiddels zijn de overheidsmaatregelen bijgesteld en kan de CRV-dienstverlening op bedrijven met pluimvee onder voorwaarden weer doorgang vinden.

De CRV-dienstverlening op rundveebedrijven ZONDER commercieel gehouden pluimvee kon en kan gewoon doorgang vinden.  Op rundveebedrijven waar tevens commercieel gehouden pluimvee aanwezig is, kan de CRV-dienstverlening doorgang vinden onder voorwaarden. Onze medewerkers plannen het bezoek aan deze bedrijven zoveel mogelijk aan het eind van de route. Ze parkeren bij voorkeur op de openbare weg. Als de auto toch op het erf komt, moet deze voor vertrek worden gereinigd en ontsmet. Onze medewerkers gebruiken de bedrijfskleding van het bezochte bedrijf of gebruiken meegebrachte wegwerpkleding (die na gebruik achterblijft).

Medewerkers die zelf een bedrijf met commercieel gehouden pluimvee hebben, bezoeken geen rundveebedrijven met commercieel gehouden pluimvee.

 

Extra maatregelen binnen 3- en 10 km zones

Voor rundveebedrijven binnen de 3- en 10 km zones, MET commercieel pluimvee gehouden gelden aanvullende maatregelen:

  • Sperma moet worden afgeleverd aan de openbare weg. Insemineren mag wel.
  • Vanaf 12 december is de eis dat een voertuig, na een bezoek aan een bedrijf met commercieel gehouden pluimvee, binnen 24 uur niet opnieuw op een ander soortgelijk bedrijf mag komen, komen te vervallen.