Delta Laila toont haar kunnen aan oud-eigenaar

categorie Algemeen
20
sep
2017
0
Reacties
Delta Laila
Delta Laila op het Delta-testbedrijf Peeters in Geel

Op het Delta-testbedrijf van de familie Peeters vond onlangs een reünie plaats. Yvan Claeys had daar een blij weerzien met Delta Laila, die werd geboren op het bedrijf van de familie Claeys.

Yvan Claeys bezocht met de CRV-afdeling Brugge-Kortrijk het Delta-testbedrijf Peeters in Geel. Daar zag hij voor het eerst Delta Laila weer. Laila is namelijk geboren op het bedrijf van zoon Dany Claeys en zijn vrouw Mieke in het West-Vlaamse Sint-Joris-Beernem. En Yvan herinnert zich haar heel goed.

 

Delta Satelliet-embryo

De familie Claeys vond het jammer het beste kalf dat ooit bij hen geboren was, te zien vertrekken. Omdat zij destijds Delta Satellietbedrijf waren, had CRV het recht dit kalf uit een satellietembryo terug te kopen. De hoge genoomfokwaarde van Laila deed haar vertrekken naar de CRV-opfokstal. Uiteraard compenseerde een mooi aankoopbedrag het ‘verdriet’ van de familie Claeys.

 

87 punten

Laila was een ‘witte wolk’ die in de kalverbox zat. Mede door de goede zorgen van de familie Claeys is ze uitgegroeid is tot een zeer mooie koe. Via het et-station in Terwispel belande Laila op het bedrijf van de familie Peeters, waar ze één van de aantrekkelijkste koeien in de grote veestapel is. Getuige hiervan zijn haar hoogtemaat van 160 cm, 87 punten van de inspecteur en haar fenomenale productie.

 

Topproductie

In haar eerste lactatie produceerde Laila op 305 dagen 12.144 kilogram melk met 3,44 procent vet, 3,48 procent eiwit, wat zorgde voor een lactatiewaarde van 120. In haar tweede lijst produceerde ze op 444 dagen 19.429 kilogram melk met 3,32 procent vet en 3,38 procent eiwit met een lactatiewaarde van 108. Ze staat nu bijna droog om eind oktober te kalven van Bram RF.

 

Liesje-familie

Delta Laila is de hoogste Emerald-dochter en komt uit de Peeldijker Liesje-familie waaruit binnenkort een zeer hoge InSire-stier beschikbaar komt. Deze stier wordt nu al als stiervader aangewend: Delta Leonardo (327 NVI). Van deze stieren zijn ook al embryo’s beschikbaar in het Delta-Satellietprogramma.

 

Ook hoogwaardige genetica binnenhalen?

Heeft u ook interesse in het Delta-Satellietprogramma om zo zeer hoogwaardige genetica binnen te halen? Aarzel niet en neem contact op met uw veestapeladviseur.