CRV-GEA-koppeling ontzorgt veehouders in het managen van de veestapel

categorie Algemeen
2
okt
2015
0
Reacties

Het online managementsysteem VeeManager van CRV kan vanaf nu gegevens uitwisselen met het programma DairyPlan, waarmee de melksystemen van GEA zijn uitgerust. Hierdoor wordt het registreren van gegevens makkelijker en krijgen veehouders een compleet pakket aan waardevolle managementinformatie.

De koppeling tussen GEA’s DairyPlan en CRV’s VeeManager heeft als belangrijk voordeel dat veehouders praktijkgegevens maar één keer hoeven te registreren in één van beide pakketten. De daaruit voortvloeiende managementinformatie is gemakkelijk op te vragen.

Gemakkelijk registreren en raadplegen
Veehouders registreren en raadplegen dagelijks veel gegevens die te maken hebben met het management van hun koeien. Het gaat daarbij onder meer om informatie rond melkproductie, vruchtbaarheid en I&R.

De door de veehouder eenmalig ingevoerde gegevens worden binnen DairyPlan en VeeManager verwerkt. Het resultaat is een volledig pakket waardevolle managementinformatie dat overzichtelijk via beide systemen beschikbaar komt.

Unieke activiteitenkoppeling
Dankzij de koppeling zijn de activiteitgegevens realtime in DairyPlan en VeeManager beschikbaar. Dit betekent voor veehouders onder meer dat ze zeer snel inzicht hebben in de tochtigheden van hun koeien.

Informatie is van groot belang in het managen van de veestapel. Veehouders zijn voortdurend op zoek naar arbeidsgemak en nieuwe mogelijkheden om deze informatie gemakkelijk en overzichtelijk beschikbaar te krijgen. De koppeling van gegevens tussen CRV en GEA sluit nauw aan bij deze praktijkwensen.