Coronamaatregelen van CRV, 24 maart 7.30 uur 

categorie Algemeen
24
mrt
2020
2
Reacties
inseminator CRV

Laatste update: 24 maart 7.30 uur

Om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk af te remmen, neemt CRV diverse maatregelen. De reguliere dienstverlening aan onze veehouders gaat gewoon door, zo lang u als veehouder dat op prijs stelt! Hieronder een overzicht van de belangrijkste maatregelen. 

Onze buitendienstmedewerkers blijven u gewoon ondersteunen in uw dagelijkse werkzaamheden. MPR, insemineren, keuren van koeien, haren trekken voor merkeronderzoek, afleveren van sperma en materialen enz. gaan gewoon door zoals gepland. Stelt u geen prijs op zo’n bezoek, laat het ons dan tijdig weten. Verderop leest u hierover meer.

Onze medewerkers nemen de landelijke adviezen in acht, zoals geen handen schudden, handen goed en vaak wassen. Zorgt u dan voor een goede handenwasgelegenheid, houdt u minimaal 1,5 meter afstand, zorgt u ervoor dat de dieren klaar staan en dat de bedrijfskleding klaar ligt?

Mocht de situatie veranderen, dan houden we u op deze plek op de hoogte!

 

Richtlijn insemineren en scannen

Inseminatoren moeten op veel plekken nog de hulp inroepen van veehouders om te insemineren dieren vast te zetten. Dat maakt het voor hen lastig om de 1,5 meter afstand te houden. Daarom is de volgende maatregel ingesteld: de inseminator belt kort voor het bezoek. Dat geeft u als veehouder de gelegenheid om dan het dier/de dieren vast te zetten. Zo kan de inseminator zijn of haar werk doen, zonder of op gepaste afstand contact met u. Veiliger voor ons en veiliger voor u.
Ook bij het scannen van koeien vragen we u met klem de koeien tijdig klaar te zetten en zelf op gepaste afstand van de scanner te blijven (NIET achter de koeien).

 

De monsternemer op uw bedrijf

Veel veehouders hebben ook nu behoefte aan de informatie die mpr oplevert. Andere veehouders kiezen liever voor maximale veiligheid vanwege corona. Als CRV willen wij deze afweging niet maken. Daarom blijven we de monstername aanbieden, zo lang dat binnen de richtlijnen mogelijk blijft. U kiest zelf, eventueel in overleg met uw monsternemer, of de monstername op uw bedrijf door kan gaan.

Wilt u de komende tijd geen monsternemer op uw bedrijf ontvangen? Geef dit dan tijdig door aan onze afdeling planning mpr. Wilt u de monstername zelf uitvoeren? Ook dat is mogelijk via ‘Monstername in eigen beheer’. Wilt u gebruikmaken van deze optie: geef dat zo snel mogelijk door aan de planning mpr. We zorgen ervoor dat u de benodigde materialen thuis ontvangt. Het vastleggen van gegevens gebeurt via de handige app MPR-assistent.

Hier vindt u meer informatie over de MPR Assistent!
Hier vindt u meer informatie over Monstername eigen beheer (MEB) kies tabblad ‘Monstername eigen beheer’, met handige instructievideo’s

De afdeling planning mpr bereikt u door te bellen met de Klantenservice: 088 002 4440, kies 2 en daarna kies 1.

MPR: extra richtlijnen voor monsternemers
Onze monsternemers krijgen bij de uitvoering van hun werk extra richtlijnen mee, zodat u en de monsternemer zo veilig mogelijk kunnen werken:

 • Voelt de monsternemer zichzelf niet fit, dan meldt hij/zij zich ziek.
 • De monsternemer neemt vooraf contact met u op om te vragen of u de monstername op prijs stelt of dat u klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus. Heeft u of iemand in uw gezin klachten, dan vervalt de monstername.
 • Heeft u een stal waar het houden van 1,5 meter afstand tijdens het monsteren niet mogelijk is, neemt de monsternemer contact met u op om alternatieven met u te bespreken of de monstername uit te stellen.
 • Monsternemers die in de eigen thuissituatie te maken hebben met ‘kwetsbare personen’ (volgens definitie RIVM) mogen niet gaan monsteren.

 

Evenementen uitgesteld

Grote evenementen, zoals de ‘Week van de voerefficiëntie’, hebben we uitgesteld. Ook de Fleckviehreis naar Duitsland gaat in april niet door. De jongerenavonden zijn ook uitgesteld. Wanneer de situatie het toelaat, plannen we deze evenementen opnieuw.  

 

Thuiswerken veestapeladviseurs en kantoorpersoneel

De veestapeladviseurs werken vanaf maandag 16 maart vanuit huis. Reeds gemaakt afspraken kunnen wel doorgaan via telefoon of videobellen. Uw veestapeladviseur neemt hierover contact met u op. Natuurlijk zijn de veestapeladviseurs ook bereikbaar via telefoon, mail of Whatsapp voor al uw vragen.

Het kantoorpersoneel van CRV werkt sinds 13 maart verplicht thuis, enkele uitzonderingen daargelaten. Het houden van overleggen, gebeurt telefonisch of met videoconference. We bezoeken geen bijeenkomsten met meer dan tien personen. We ontvangen geen bezoek op de CRV-locaties.  

 

Vragen? 

Heeft u vragen over onze dienstverlening, neem dan contact op met de CRV-Klantenservice. Bij voorkeur per e-mail, maar zij zijn ook telefonisch bereikbaar tijdens de normale uren (8.00 tot 16.30 uur) via het gebruikelijke nummer: 088 00 24 440. Doordat zij vanuit huis werken kunnen er wel iets langere wachttijden dan normaal optreden. 

 

2 reacties

 1. 18 maart 2020 (E. Reimert) Schreef:

  Hoe wil je afstand houden tijdens de MPR?

  • 19 maart 2020 (CRV) Schreef:

   Het is inderdaad wat improviseren en afhankelijk van de situatie te plekke, maar probeer het toch zoveel mogelijk!