Coronamaatregelen van CRV,
14 oktober

categorie Algemeen
14
okt
2020
2
Reacties
inseminator CRV

Laatste update: 14 oktober 2020

De verspreiding van corona neemt helaas weer een vlucht. Om dit snel en efficiënt af te remmen, neemt CRV wederom diverse maatregelen. De reguliere dienstverlening aan onze veehouders blijft doorgaan op een veilige en verantwoorde manier. Hieronder een overzicht van de belangrijkste maatregelen. 

Onze buitendienstmedewerkers blijven u ondersteunen in uw dagelijkse werkzaamheden en het geven van advies. Mpr, insemineren, het keuren van koeien, het afleveren van sperma en materialen et cetera gaan door zoals gepland, daarbij uiteraard rekening houdend met alle regels en  adviezen van de overheid. Stelt u geen prijs op een bezoek van een CRV-medewerker, laat het ons dan tijdig weten. Verderop leest u hierover meer.

Onze medewerkers nemen de landelijke basisregels in acht:

 • blijf bij klachten thuis en laat u testen;
 • houd 1,5 meter afstand van anderen;
 • was vaak uw handen en hoest en nies in uw elleboog;
 • werk zoveel mogelijk thuis;
 • vermijd drukte

 

RICHTLIJN INSEMINEREN EN SCANNEN

Inseminatoren moeten op veel plekken de hulp inroepen van veehouders om dieren vast te zetten die geïnsemineerd moeten worden. Dat maakt het voor hen lastig om de 1,5 meter afstand te houden. Daarom is de volgende maatregel ingesteld: de inseminator belt kort voor het bezoek. Dat geeft u als veehouder de gelegenheid om het dier/de dieren vast te zetten. Zo kan de inseminator zijn of haar werk doen, zonder u of op gepaste afstand. Dat is veiliger voor u en veiliger voor ons.
Ook bij het scannen van koeien vragen we u met klem de koeien tijdig klaar te zetten en zelf op gepaste afstand van de scanner te blijven (NIET achter de koeien).

 

DE MONSTERNEMER OP UW BEDRIJF

Veel veehouders hebben ook nu behoefte aan de informatie die mpr oplevert. Andere veehouders willen nu liever geen bezoek in hun melkput. Als CRV hebben wij begrip voor beide situaties. We blijven de monstername aanbieden, zolang dat binnen de richtlijnen mogelijk blijft. U kiest zelf, eventueel in overleg met uw monsternemer, of de monstername op uw bedrijf door kan gaan. U kunt er ook voor kiezen om zelf te monsteren met behulp van Monstername in eigen beheer (MEB).

Wilt u gebruikmaken van deze optie: geef dat zo snel mogelijk door aan de Planning mpr. We zorgen ervoor dat u de benodigde materialen thuis ontvangt. Het vastleggen van gegevens gebeurt via de handige app MPR Assistent.

Hier vindt u meer informatie over de MPR Assistent!
Hier vindt u meer informatie over Monstername eigen beheer (MEB) kies tabblad ‘Monstername eigen beheer’, met handige instructievideo’s.

De afdeling Planning mpr bereikt u door te bellen met de CRV Klantenservice: 088 002 4440, kies 2 en kies daarna 1.

 

Mpr: extra richtlijnen voor monsternemers

Onze monsternemers krijgen bij de uitvoering van hun werk extra richtlijnen mee, zodat u en de monsternemer zo veilig mogelijk kunnen werken:

 • Heeft de monsternemer coronagerelateerde klachten, dan meldt hij/zij zich ziek en moet hij/zij zich laten testen.
 • De monsternemer neemt vooraf contact met u op om de gezondheidscheck door te nemen: https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-08/Gezondheidscheck.pdf
  Kunt u op die vragen de antwoorden geven waaruit blijkt dat er geen risico’s zijn die kunnen wijzen op het coronavirus, dan kan de monstername doorgaan.
 • Heeft u of iemand in uw gezin milde coronagerelateerde klachten en daarbij koorts of benauwdheid, dan vervalt de monstername.
 • In overleg met u bespreekt de monsternemer of het dragen van een mondkapje mogelijk en/of wenselijk is.
 • Daar waar in de melkstal het hanteren van 1,5 meter lastig is, zal de monsternemer ook met u de mogelijkheden en alternatieven bespreken.

 

BEZOEKEN VEESTAPELADVISEURS

De veestapeladviseurs kunnen bezoeken blijven afleggen, waarbij uiteraard alle regels en adviezen in acht worden genomen. Zij nemen voor elk bezoek contact met u op. Natuurlijk zijn de veestapeladviseurs ook bereikbaar via telefoon, mail of WhatsApp voor al uw vragen.

 

THUISWERKEN KANTOORPERSONEEL

Het kantoorpersoneel van CRV werkt vanuit huis, enkele uitzonderingen daargelaten. Het houden van overleggen gebeurt telefonisch of door middel van videobellen. We organiseren en bezoeken geen bijeenkomsten met meer dan 30 personen.

Mocht de situatie veranderen, dan houden we u op deze plek op de hoogte!

 

VRAGEN? 

Heeft u vragen over onze dienstverlening, neem dan contact op met de CRV Klantenservice. Bij voorkeur per e-mail, maar zij zijn ook telefonisch bereikbaar tijdens de normale uren (8.00 tot 16.30 uur) via het gebruikelijke nummer: 088 00 24 440. Doordat zij vanuit huis werken, kunnen er wel iets langere wachttijden dan normaal optreden.

2 reacties

 1. 18 maart 2020 (E. Reimert) Schreef:

  Hoe wil je afstand houden tijdens de MPR?

  • 19 maart 2020 (CRV) Schreef:

   Het is inderdaad wat improviseren en afhankelijk van de situatie te plekke, maar probeer het toch zoveel mogelijk!