Bezoek onze jongerenbijeenkomst in Berkel-Enschot

categorie Coöperatie, Fokwaarden
6
mrt
2015
0
Reacties

Het belooft woensdag 11 maart een boeiende avond te worden in het Brabantse land rond het thema genomic selection. Voor sommigen vloeken in de kerk, voor steeds meer veehouders een waardevolle informatiebron in de fokkerij.

Dankzij genomics hebben we al in een vroeg stadium informatie over de genetische kwaliteiten van dieren. De betrouwbaarheid van genomics is fors toegenomen en stieren met een hoge genomic fokwaarde krijgen veel meer kansen in de fokkerij. Ook op koeniveau is via een genomictest veel meer bekend.

Ontwikkelingen die ook voor jou als (toekomstig) melkveehouder interessante inzichten kunnen opleveren. Laat je door CRV bijpraten op deze jongerenbijeenkomst. De ervaring leert dat deze avonden ook erg gezellig zijn, dus graag tot ziens!

Wanneer?
Woensdag 11 maart 2015
Aanvang: 20.00 u

Waar?
De Druiventros
Bosscheweg 11
5056 PD Berkel-Enschot (bij Tilburg)

Programma
Er zijn drie sprekers:

  • Pieter van Goor, werkt op de afdeling Fokkerij van CRV. Hij gaat in op vragen als: Wat levert fokkerij extra op?, Hoe benut CRV genomic fokwaarden voor het fokprogramma? en Welk risico wordt genomen door sterk in te zetten op genomic stieren?
  • Anton van Merrienboer, melkveehouder uit Oud Gastel en een van de eerste DataPlus-bedrijven. Alle dieren op zijn bedrijf zijn genomicgetest. Zo heeft ook het jongvee al kort na de geboorte hoge betrouwbare fokwaarden, vergelijkbaar met een koe met minimaal drie lactaties. Hoe benut Anton deze extra informatie?
  • Michiel Scherders, mede-eigenaar van melk-fokbedrijf Vero JES  in  Molenschot. Hier lopen  circa 300 melkkoeien met een gemiddelde productie van 11.000 kg. Michiel vertelt over de benutting van genomic fokwaarden op een topfokkerijbedrijf en over kansen en bedreigingen.

Meer informatie
Gerard van der Weijst, Verenigingzaken CRV,  tel: 06-22 49 18 35, mail: gerard.van.der.weijst@crv4all.com