Vip-dag klauwgezondheid

11
apr
2017

Hoe breng je koeien probleemloos naar een hoge levensproductie? ‘Het leven is te kort om lelijke koeien te melken!’ stelt melkveehouder Peter Honingh. Hij vertelt aan de hand van enkele vertellen wat deze zin voor hem betekent. Vervolgens kunt u in diverse workshops ervaren hoe u klauwgezondheid op uw eigen bedrijf naar een hoger plan kunt tillen.

Workshop 1: Wat is Digiklauw voor een programma? Marco Meijn laat u in de praktijd zien hoe een gezonde klauw eruit moet zien!

Workshop 2: Wat heeft voeding voor invloed op klauwgezondheid? Willem Jan v.d. Bijl: ‘Voeding voorkomt ketose en pensverzuring!’

 Workshop 3: Welk fokkerijplan hoort hierbij? Melanie Cremers vertelt over de werking van Fokken op Maat.

Het programma wordt op dinsdag 11 april twee keer uitgevoerd, in de ochtend (vanaf 10.00 uur) met een afsluitende lunch om 12 uur. De deelnemers van het middagprogramma sluiten bij diezelfde lunch aan en ronden de workshops om 15.00 uur af.
Wilt u deelnemen aan het programma, meldt u dan aan (verplicht) bji uw CRV-contactpersoon, bij Van der Bijl-mengvoeders of rundveepedicure Marco Meijn. Geef aan of u ’s ochtens of ’s middags de workshops wilt volgen.

Locatie: Peter Honingh, Gouw 12, Zuiderwoude