Jongerenavond Barneveld

21
mrt
2017

Thema: Moderne fokkerij. Hoe pak ik het aan?
(Aanmelden is noodzakelijk bij: gerard.van.der.weijst@crv4all.com)
Door de steeds strengere regels en fosfaatrechten is het de uitdaging om met zo min mogelijk jongvee een maximale productie te halen. Hoe pak ik de fokkerij aan om elke vaars een topatlete te late worden?
Graag vertellen we u hoe CRV u hierin kan ondersteunen op het gebied van fokkerij.

Datum: 21 maart
Locatie: Groenhorst Barnseweg 3, 3771 RN Barneveld. Aanvang 20.00 uur

Programma
Inleiding door Tonnie Vissers, specialist veestapeladviseur. Tonnie zal de mogelijkheden aangeven wat er zoal mogelijk is in de moderne fokkerij en adviseren hoe tot een maximaal rendement te komen. Zo heeft elke veehouder specifieke wensen en zijn deze mede door de juiste keuzes te maken te bereiken.
Inleiding door melkveehouder Joost Onland uit Haaksbergen Joost melkt inmiddels 240 koeien met een melkproductie van 10.500 kg melk. Zijn uitdaging is meer rendement te halen uit de huidige veestapel door een verdere verhoging van de melkproductie. Hij verwacht dat 12.000 kilo op termijn zeker haalbaar is. De erfelijke aanleg van de veestapel speelt hierbij een grote rol. ‘Fokken is keuzes maken. Als je dat consequent blijft doen, zie je vanzelf resultaat’.

Wij verwelkomen u graag op deze avond

Met vriendelijke groet,
CRV Jongerencommissie: Frank Tijhuis (voorzitter) Yordy van Asseldonk, Els Berenpas, Stijn Brouwers, Anouk Bleumink, Coen Boksdam Cindy Groenestein, Rick Meulenbroeks, Marly van Paassen, Corné van Rees, Yvonne Verhoeven