Fokdag Bathmen/Laren

Regio: Gelderland, Overijssel categorie Keuring
10
sep
2016

De 13e fokveedag en kalverkeuring Bathmen – Laren zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 10 september.  De locatie is op het terrein bij manege De Steffenruiters aan de Verwoldseweg 26a in Laren. Er zijn 116 koeien en 26 kalfjes aangemeld voor de keuring. De aanvang van de keuring is om 9.30 en de toegang is gratis!

Ondanks de economisch moeilijke tijden die de melkveehouders op dit moment ondervinden is de organisatie verheugd dat het ook dit jaar weer mogelijk is een flink aantal koeien en kalveren in de weide aan jury en publiek te tonen.

Fokveedag en kalverkeuring BathmenDe fokveedag en kalverkeuring is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement waar melkveehouders uit de wijde omgeving hun beste koeien van stal aan een vakkundige jury tonen. Hierbij heeft de jury de taak om de 75 roodbonte en 41 zwartbonte koeien in verschillende leeftijdscategorieën te keuren. Daarnaast zullen er ook 18 bedrijfsgroepen worden getoond.

Ook de kinderen en de kalfjes ontbreken dit jaar niet op de keuring! 26 kinderen uit de omgeving van Bathmen, Laren en Barchem komen met hun kalfjes naar de kalverkeuring. De kinderen zullen na weken hard oefenen hun kalfje op 10 september presenteren op de keuring.

De fokveedag en kalverkeuring vormen een dag vol traditie, gezelligheid en gezonde wedstrijdspanning.