MRIJ-dag: thema optimale jongveeopfok

categorie Evenementen
11
feb
2020
0
Reacties
mrij-dag
In verband met de situatie rondom het coronavirus, is de mrij-dag in regio Zuid-West op 23 maart uitgesteld.

Graag heten we u van harte welkom op de mrij-dag in uw regio. Op deze bijeenkomsten, in samenwerking met de studieverenigingen MRIJ Oost en MRIJ Zuid, hebben we een interessant programma. Onze sprekers vertellen u graag meer over een optimale jongveeopfok.

Natuurlijk komt ook het mrij-fokprogramma en ons stierenaanbod aan de orde. We eindigen deze dag met een interessante bedrijfsexcursie. De studieverenigingen houden voorafgaand aan het programma hun jaarvergadering. Tijdens de mrij-bijeenkomsten verloten we een vijftal doses van mrij-stier Saturnus onder de bezoekers. In de agenda vindt u meer informatie over het programma. Voor regio Oost in Lettele (OV) op 12 maart staat een bedrijfsbezoek aan de familie Groot Koerkamp op het programma. In regio Zuid-West in Breugel op 23 maart bezoeken we Boerderij de Hofstad.

AANMELDEN EN MEER INFORMATIE MRIJ-DAG

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met een medewerker Verenigingszaken:

Roza 465, mrij-koe van het jaar 2019

Groot KoerkampMrij-koe van het jaar 2019 is Roza 465 van de familie Groot Koerkamp uit Lettele. Deze vierdekalfs Remcodochter is een zeer productieve mrij-koe met de raseigenschappen waar mrij trots op is. De beste productie, met de voor mrij specifieke beste gehalten, is ook haar sterkste punt. Gemiddeld produceerde ze in 305-dagen 8.470 kg melk met 4,60% vet en 3,89% eiwit. Met gemiddeld 116 lactatiewaarde presteert ze ruim boven haar bedrijfsgenoten. Roza 465 is bovendien een typische dochter van Remco; laatrijp qua ontwikkeling, veel openheid en super uiers. Recent werd ze nog ingeschreven met 86 punten waarbij vooral de correctheid van bouw en haar beste uier en benen opvielen.

De familie Groot Koerkamp is de trotse eigenaar van een beste koppel mrij-koeien. De veestapel realiseert een gemiddelde productie van 7.397 kg melk met 4,71% vet en 3,83% eiwit en een tussenkalftijd van 379 dagen. Een leuk detail is dat vier generaties voor Roza 465, koe Roza 28 (v. Beltman 18) mrij-koe van het jaar 2004 is geweest. Naast de fraaie mrij-koe van het jaar kunt u natuurlijk ook de veestapel, met een aantal CRV-stiermoeders, bewonderen bij de familie Groot Koerkamp.

Tijdens de mrij-dag in Lettele op 12 maart wordt Roza 465 (Remco x Donald) gehuldigd.