Wisseling van de seizoenen: tips

24
okt
2014
0
Reacties

Veehouders kunnen terugkijken op goede zomermaanden en een prachtige nazomer. De koeien hebben lang in de wei kunnen grazen, maar zoetjesaan begint de stal te lonken.

Seizoenen 1
Koeien die in het voorjaar vreugdesprongetjes maken omdat ze weer de wei in mogen. We kennen de beelden en krijgen spontaan een glimlach om onze lippen. Een weiland met koeien is een plaatje om te zien en het hoort bij Nederland.

Koeien zijn in hun element als ze buiten kunnen grazen, maar ze vinden het ook heel prettig om de stal weer op te zoeken als de weersomstandigheden omslaan.
Seizoenen 2

In de stal komen de koeien niets tekort dankzij de goede zorgen van de veehouder. Gezonde, tevreden en goed producerende koeien zijn immers een lust om mee te werken.

Seizoenen 3

Of uw koeien nu in de wei lopen of in de stal, CRV helpt u graag om alles rond uw veestapel op rolletjes te laten lopen. Wat kunnen aandachtspunten zijn nu we de winterperiode ingaan? Twee tips.

Tip 1: Gun uzelf het advies van een vruchtbaarheidsspecialist
Vruchtbaarheid en gezondheid zijn voor veel veehouders actuele thema’s. Nu het jongvee binnenkomt en voor inseminatie opgestald wordt, kan het heel rendabel zijn om een CRV-vruchtbaarheidsspecialist te laten langskomen. Hij maakt een analyse van de vruchtbaarheid van uw veestapel. Wat zijn de aandachtspunten? Dieren die niet drachtig worden kosten geld. Geheid dat er kansen in beeld komen waar u zelf niet bij stilstond.

> Voor een vruchtbaarheidsspecialist bel CRV: (088) 00 24 440.

Tip 2: Kies de genetica die bij u past
De wisseling van de seizoenen vraagt altijd extra attentie van de veehouder.  De koeien in topconditie houden, daar komt het op aan. Een goed moment om aan een reproductieplan te denken. Bij CRV vindt u voor elk fokdoel de passende genetica, waarbij de fokkerijgetallen Better Life Efficiency en Better Life Gezondheid als richtingwijzers zijn te gebruiken, of u nu gaat voor vruchtbaarheid, productie, efficiëntie, gezondheid of levensduur. En wilt u op genetisch gebied reuzenpassen maken, dan kiest u voor SiryX.

> Bekijk het genetica-aanbod  van CRV