Update voor gebruikers CRV Mineraal

categorie Efficiëntie
4
sep
2020
0
Reacties
CRV Mineraal

CRV Mineraal is deze maand aangepast op diverse onderwerpen. Ook hebben we de nieuwe natuurmodule toegevoegd aan het programma.
Hieronder leest u wat de aanpassingen zijn.

 

Grondgebondenheid

Het onderdeel grondgebondenheid hebben we compleet vernieuwd. De nieuwe fosfaatafleiding en bepaling voor 2021 zijn al verwerkt in de berekening. U kunt dan nu ook al voor 2021 al met de juiste afleiding plannen. Daarnaast is het onderdeel visueel verbeterd en is het ook mogelijk gemaakt om het overzicht op te slaan en te printen.

 

Fosfaatdifferentiatie

Het is nu mogelijk om per perceel de fosfaatdifferentiatie uit te zetten.
Let op: het aan- of uit zetten van de fosfaatdifferentiatie beïnvloedt alle percelen in het gehele topografische perceel. U kunt het wijzigen bij het onderdeel grond onder het tabblad percelen. Ga onder de opties naar bijzonderheden perceel, zie afbeelding hieronder.
(klik op de afbeelding om deze te vergroten, klik vervolgens op de terugpijl in uw browser om terug te keren naar het artikel)

aanpassingen mineraal

 

Fosfaatklasse hoog met verhoogde norm

Sinds dit jaar heeft u onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om 5 kg/ha extra plaatsingsruimte te gebruiken. Dit kunt u wederom onder bijzonderheden perceel aangeven. Wij kunnen helaas niet voor u controleren of u aan de voorwaarden voor deze mogelijkheid voldoet, u kunt dit zelf het beste controleren. Meer informatie over deze voorwaarden kunt u vinden op de website van RVO.

 

Nieuw: natuurmodule

De natuurmodule van CRV Mineraal is beschikbaar! Vanaf nu kunt u gebruikmaken van het onderdeel natuur. Op de grond-pagina kunt u aangeven dat een perceel natuurland is, u geeft per perceel handmatig aan hoeveel kg stikstof en hoeveel kg fosfaat er op mag. Dit kunt u wijzigen in het overzicht onder de kaart of bij het perceel zelf. Daarnaast kunt u bij het onderdeel vee in CRV Mineraal aangeven of er dieren worden uitgeschaard op natuurland.

Bij het onderdeel mest geeft u aan of er mest is afgevoerd naar het natuurland, hierbij moet de juiste opmerkingscode (code 34) ingevoerd zijn. De gegevens over het natuurland kunt u terugvinden op een apart overzicht onder aan de samenvattingspagina van CRV mineraal. Bovenaan het overzicht ziet u het actuele saldo van de stikstof en fosfaat op uw natuurland.
(klik op de afbeelding om deze te vergroten, klik vervolgens op de terugpijl in uw browser om terug te keren naar het artikel)
module natuur

 

Heeft u vragen over het gebruik van CRV Mineraal? Neem dan contact op met de CRV Klantenservice, per e-mail of telefonisch op 088 00 24 440 (keuze 3, keuze 1)