Uitslag merkeronderzoek vrijwel altijd binnen 21 dagen

categorie Efficiëntie
1
jun
2018
2
Reacties
merkeronderzoek
Gebruik van oorbiopten verkort de wachttermijn voor uitslag van merkeronderzoek

Als u een haarmonster of oorbiopt instuurt voor merkeronderzoek, wilt u de uitslag natuurlijk zo snel mogelijk weten. Het verzenden van monsters en het uitvoeren van merkertesten gaat gepaard met een ingewikkeld logistiek traject. Dat kost tijd. Toch staat de merkeruitslag voor 97 procent van de monsters binnen 21 dagen na binnenkomst bij CRV bij u in HerdOptimizer. In de helft van de gevallen is dat zelfs binnen 15 dagen. Dat blijkt uit onderzoek dat CRV recent heeft uitgevoerd.

Door haarmonsters en oorbiopten zo snel mogelijk te nemen en in te zenden beperkt u de wachttijd. Zo voorkomt u dat een kalf te oud is voor afvoer op het moment dat de merkeruitslag bekend is. U kunt het proces zelf nog versnellen door te kiezen voor oorbiopten, omdat u de monsterbuisjes al in huis heeft op het moment dat het kalf wordt geboren. Op haarzakjes moet u een dag wachten.

 

 

2 reacties

 1. 05 juni 2018 (Henk) Schreef:

  Om snel de uitslag te zien kunt u dan niet een mailtje sturen zo gauw de uitslag er is?

  • 07 juni 2018 (CRV) Schreef:

   Beste Henk,
   Een begrijpelijke vraag. Op dit moment kan dat nog niet, maar we werken eraan om vanuit HerdOptimizer een seintje te geven. Even geduld dus nog, aub.