Unieke situatie: twee winnaars ‘Fleckviehkoe van het jaar’

20
jun
2019
0
Reacties
fleckviehkoe van het jaar
Jan Klein Gebbink (links) en Marcel Harbers (rechts) nemen de hoofdprijs in ontvangst

Tijdens de jaarlijkse Fleckviehdag wordt traditioneel de Fleckviehkoe van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar ontstond een bijzondere situatie. De vakjury en de publieksjury waren het niet met elkaar eens, wat leidde tot twee winnaars.

De Fleckviehkoe van het jaar is een fleckviehkoe (minimaal 50 procent fleckvieh) die het afgelopen jaar unieke prestaties liet zien. Kee 142 van de familie Klein Gebbink uit Eibergen eindigde bij de vakjury op de eerste plek, onder meer door haar enorm goede gehalten. De publieksjury zette haar op plek twee. De jeugdige Marijke 198 van de familie Harbers-Ruesink uit Borculo eindigde juist bij het publiek op de eerste plek en de vakjury op twee. Hierdoor is besloten om beide koeien te verkiezen tot Fleckviehkoe van het jaar.

 

Hoofdprijs door CRV

De hoofdprijs, een studiereis van twee personen naar het fleckviehgebied, aangeboden door CRV, hoeven de winnaars niet te delen. Zowel de familie Harbers-Ruesink als de familie Klein Gebbink mogen met twee personen deelnemen aan de studiereis, het Fleckviehstamboek reikte de extra hoofdprijs uit.
We feliciteren de eigenaren van Kee 142 en Marijke 198 van harte met deze unieke overwinning en wensen hen veel plezier tijdens de studiereis.

 

Gegevens winnaars

Tijdens de Fleckviehdag op 19 juni waren we te gast bij de familie van Aalst in Varik. Bekijk hieronder nog een paar sfeerfoto’s van een zeer geslaagde dag, die CRV samen met het fleckviehstamboek organiseerde!