Topper in productie en exterieur: Bouw Snowfever

categorie Efficiëntie
13
mei
2016
0
Reacties
Links: VVH Josefien 21, voorspelde 305-dgnprod. 11.830 kgm, 3,98% V en 3,34% E en 118 LW. Rechts: VVH Josefien 20, 11.532 kgm, 4,23% V en 3,33% E en 119 LW

Tijdens het CRV-Event in Zwolle op 11 juni komt de eerste dochtergroep van Bouw Snowfever voor het voetlicht. Sommige koeliefhebbers loopt het water al in de mond.

Snowfever was een van de hoogste genomicstieren van zijn jaargang. De verwachtingen maakt hij meer dan waar. Met een NVI van 292 is hij samen met Browning de hoogst beschikbare fokstier bij CRV.

De selectiecommissie heeft een grote groep Snowfevers bekeken en is erg enthousiast over de kwaliteiten van deze stier. Vaarzen met goede verhoudingen en beste kruizen, best beaderde en aangehechte uiers en goede droge benen.

Dochters
Bij Van Veelen Holsteins in Biddinghuizen worden drie volle dochters van Snowfever gemolken. Een van hen zit bij de voorlopige selectie van het CRV-Event en is stiermoeder voor CRV. Recentelijk zijn twee van deze drie mooie dochters gefotografeerd in een kleurrijke omgeving. Deze twee vaarzen zijn niet alleen mooi, maar weten ook wat produceren is.

CRV organiseert ‘Veestapel naar je hart’, een uniek event voor iedereen die met hart en ziel werkt aan een veestapel die past bij zijn bedrijfsdoelen. Tijdens dit event wordt de Beste veestapel van Nederland gekozen en in het zonnetje gezet. Speciaal voor de jonge generatie veehouders is er de verkiezing ‘Young Herdmanager of the Year’. Daarnaast kunt u 10 dochter- en demogroepen bekijken, waaronder die van Snowfever. ‘Veestapel naar je hart’: 11 juni 2016, IJsselhallen, Zwolle.