Consequent fokken op gehalten > levert extra melkgeld op

categorie Efficiëntie
25
mei
2021
0
Reacties
dikke melk
Empiredochters Aaltje 109 en Marie 82 van mts. Dood-Wermink uit Den Ham. De vaarzenlijsten van deze dochters van ‘dikkemelkstier’ Weelder Empire laten zien (305 dagen): 8.328 kg melk met 5,14% vet en 3,81% eiwit en 8.304 kg melk met 5,51% vet en 3,99% eiwit

Hogere gehalten (‘dikke melk’) zorgen voor meer melkgeld en daarmee haalt u meer rendement uit uw fosfaatquotum. Kenmerkend voor de stieren in ons segment ‘dikke melk’ is een allround vererving. Ze staan niet alleen garant voor hoge percentages vet en eiwit maar ook voor prima gezondheidskenmerken en een uitstekende levensduur.

De stierenkaart ‘dikke melk’ toont een rijke selectie stieren waarmee u de vet- en eiwitproductie met gezonde en probleemloze koeien naar een hoger niveau kunt tillen. Na de indexdraai van april 2021 zijn de stieren Everton, Developer rf, Relevant en Launch PP toegevoegd aan de kaart.

Delta Everton is een toonbeeld van economie. Als zoon van E-Profit heeft hij zeker de goede genen meegekregen. En niet alleen voor hoge gehalten, want hij vererft ook nog eens een behoorlijke plas melk en uitstekende gezondheidskenmerken.

Delta Launch PP wordt ook wel de perfectie met dubbel P genoemd. Homozygoot hoornloos in combinatie met veel melk en zeer hoge gehalten. Daarbij scoort hij positief voor alle gezondheidskenmerken waarbij met name de klauwgezondheid zeker opvalt.

Ook bij de dochtergeteste stieren heeft CRV een ruim aanbod van stieren die garant staan voor productie van melk met hoge gehalten vet en eiwit.

Klik hier voor de actuele top van onze stieren met ‘dikke melk’

Dikke melk, melk met hoge gehalten. Het streven van veel melkveehouders. Maar hoe doe je dat? En hoe belangrijk is fokkerij daarin? Drie melkveehouders, die al lang gericht sturen op dikke melk, vertellen hoe zij dat doen. Samen met CRV. Bekijk hieronder de video.

Ga direct naar alle zwartbonte stieren met dikke melk in de webshop.

Ga direct naar alle roodbonte stieren met dikke melk in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *