Top 10 stieren die ‘dikke melk’ vererven

categorie Efficiëntie
22
jan
2019
1
Reacties
E Profit geeft dikke melk
De Leenhorst E Profit staat hoog in onze top 10 van stieren met dikke melk

Hogere gehalten (‘dikke melk’) zorgen voor meer melkgeld en daarmee haalt u meer rendement uit uw fosfaatquotum. Kenmerkend voor de stieren in ons segment ‘dikke melk’ is een allround vererving. Ze staan niet alleen garant voor hoge percentages vet en eiwit maar ook voor prima gezondheidskenmerken en een uitstekende levensduur.

Met stieren die hogere gehalten vererven fokt u winstgevende koeien die gemakkelijk te managen zijn en lang en probleemloos produceren. Nieuw in de ‘dikke melk’-selectie zijn E-Profit bij zwartbont en Libero bij roodbont.
E-Profit is één van de hoogste nieuwe stieren bij zwartbont en zijn kwaliteiten zijn veel veehouders al opgevallen. Binnen een maand staat hij al in de top van de meest gebruikte stieren.
Ga direct naar alle zwartbonte stieren met dikke melk in de webshop.

De roodbonte Libero was één van de meest interessante nieuwe dochtergeteste stieren in de indexdraai van december. Hij stamt uit dezelfde familie als Allard RF, een andere populaire stier uit ‘dikke melk’-segment.
Ga direct naar alle roodbonte stieren met dikke melk in de webshop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. 05 februari 2019 (hoeft niet) Schreef:

    he he komen jullie er nu pas achter dat dikke melk goed betaald wordt, dit heb ik altijd al verkondigd, vaak genoeg discussie overgehad. volgens jullie was het toch altijd kilo vet en eiwit,
    als boer kun je soms beter je eigen kop volgen.

    Beantwoorden