Consequent fokken op gehalten > levert extra melkgeld op

categorie Efficiëntie
10
dec
2020
0
Reacties
E Profit geeft dikke melk
De Leenhorst E Profit staat hoog in onze top 10 van stieren met dikke melk

Hogere gehalten (‘dikke melk’) zorgen voor meer melkgeld en daarmee haalt u meer rendement uit uw fosfaatquotum. Kenmerkend voor de stieren in ons segment ‘dikke melk’ is een allround vererving. Ze staan niet alleen garant voor hoge percentages vet en eiwit maar ook voor prima gezondheidskenmerken en een uitstekende levensduur.

De stierenkaart ‘dikke melk’ toont een rijke selectie stieren waarmee u de vet- en eiwitproductie met gezonde en probleemloze koeien naar een hoger niveau kunt tillen. Bouw Finderdochters laten precies zien wat met fokken op gehalten is te bereiken. Naast geweldige gehalten blinken zijn dochters uit in gezondheidskenmerken en levensduur. Het zijn makkelijk te managen koeien waar je jarenlang plezier aan beleeft. De roodbonte Delta Jumpstone is van vergelijkbaar kaliber. Ook zijn dochters beloven prachtige gehalten in de melk, die wordt geproduceerd uit zeer gezonde uiers. De combinatie met een heel goede vruchtbaarheid zorgt voor prima renderende dochters, koeien waar je boer bij blijft.

Klik hier voor de actuele top 10 van onze stieren met ‘dikke melk’

Dikke melk, melk met hoge gehalten. Het streven van veel melkveehouders. Maar hoe doe je dat? En hoe belangrijk is fokkerij daarin? Drie melkveehouders, die al lang gericht sturen op dikke melk, vertellen hoe zij dat doen. Samen met CRV. Bekijk hieronder de video.

Ga direct naar alle zwartbonte stieren met dikke melk in de webshop.

Ga direct naar alle roodbonte stieren met dikke melk in de webshop.