Rundveestaat is vernieuwd, betere aansluiting op wetgeving

categorie Efficiëntie
27
jun
2019
0
Reacties
Rundveestaat: handig voor accountants bij opmaken fiscaal jaarrapport

Rundveestaat is het onderdeel van VeeManager waarmee u gemakkelijk een correcte en door de fiscus geaccepteerde omzet- en aanwasberekening maakt. In aansluiting op veranderde wetgeving, is de rundveestaat onlangs aangepast. Deze vernieuwde Rundveestaat was in CRV Mineraal en CRV FosfaatPlanner al langer beschikbaar.

Wat is er veranderd in de Rundveestaat:

Aanpassing diercategorieën

De vernieuwde rundveestaat sluit beter aan op de diercategorieën zoals die worden gebruikt voor de bepaling van fosfaatrechten.

Levensdoel op dierniveau

De rundveestaat bepaalt op basis van een aantal kenmerken automatisch in welke categorie een dier valt. Het kan zijn dat u het dier voor een ander doel houdt dan er automatisch bepaald is. U kunt het levensdoel dan wijzigen, waardoor het dier in de juiste categorie valt. Klik hiervoor op het levensnummer van het dier (zie afbeelding).
rundveestaat - aanpassen levensdoel
U krijgt dan extra informatie van het dier te zien en kunt het levensdoel wijzigen (melkproductie/vleesproductie). Het levensdoel bepaalt dus de categorie waarin het dier valt.
In bepaalde situaties is het levensdoel niet meer aan te passen, bijvoorbeeld bij het afkalven van een dier dat vervolgens melk gaat geven.

Samenvatting op verschillende niveaus

Bij het opvragen van de rundveestaat ziet u een samenvatting van uw gehele bedrijf. Ook is het mogelijk om de rundveestaat per locatie op te vragen. Klik hiervoor op het pijltje naast ‘alle locaties’ (zie afbeelding).
rundveestaat - aanpassen locaties
De nieuwe rundveestaat is ook voor voorgaande jaren op te vragen. Klik hiervoor op het pijltje naast ‘Voortschrijdend jaar’ en klik ‘Invoer eigen periode’ aan. Via de kalender vraagt u het gewenste jaar op. Vergeet daarbij niet op de knop ‘Overzicht bijwerken’, rechts in het menu, te klikken (zie afbeelding).
rundveestaat - periode aanpassen

In ontwikkeling

De uitsplitsing tussen mannelijke en vrouwelijke dieren is de volgende aanpassing van de Rundveestaat die op de planning staat.

Heeft u vragen over de vernieuwde rundveestaat? Neem dan contact op met de CRV klantenservice (088-00 24 440 of klantenservice.nl@crv4all.com).