Prachtige erelijsten van invloedrijke volle zussen in het fokprogramma

27
dec
2019
0
Reacties
Laure
Delta Laure als vaars, harde werkster en moeder van Lendor

Twee volle zussen, Delta Laure en Delta Like verschenen onlangs in de erelijsten voor economisch jaarresultaat. De veelgeefsters van twee verschillende Delta-testbedrijven zijn beide benut in het CRV-fokprogramma. Goed om te zien dat vroege donoren in het fokprogramma uitgroeien tot harde werksters voor een goed bedrijfseconomisch resultaat voor hun eigenaar. Goed nieuws voor alle veehouders: CRV heeft nageslacht in het aanbod!

De moeder van deze topproducentes, Delta Lady (v. Stellando RF), afkomstig uit een Duitse koefamilie, is met 87 punten ingeschreven. Zij zette op Delta-testbedrijf Peeters haar beste beentje voor. Van haar zijn enkele zonen ingezet, Delta Levator (v. VDS Metallic)  en Delta Semper (v. Solution). De prestaties van de eerste melkgevende dochters laat zich goed aanzien. Dit is niet zo verwonderlijk, want haar Bubedochters Laure en Like presteren uitstekend.

 

Lendor uit Laure

Delta Laure (AB 86) produceerde als vaars in 543 dagen 18.634 kg melk met 4,49% vet en 3,92% eiwit. Ze hielp daarmee Delta-testbedrijf Nooijen in de provincie Drenthe naar een derde plek voor het economisch jaarresultaat. Koen Nooijen: ‘Ze was een wat smalle vaars, maar is er mooi ingegroeid, met een beneden gemiddelde hoogtemaat, zoals ik ze graag zie. De uier en benen zijn goed. Ze bleef ondanks de hoge productie met heel hoog eiwit mooi in conditie. Ze is dan ook nog een paar keer gespoeld en liet een persistente productie zien.’ Laure werkt intussen aan haar tweede lijst.

Veel bekender dan Laure is haar zoon, Delta Lendor (v. Stu). Deze outcrossstier laat eveneens een goede persistentie (106) zien. Hij zal de sterke gezondheidseigenschappen (Better Life Gezondheid +6%) combineren met de aanleg voor hoog vet- en eiwitgehalte (respectievelijk +0,23% en 0,21%). Hij laat ook nog eens 112 voor exterieur zien. Niet verwonderlijk dat Lendor, ook 1,5 jaar na inzet nog steeds een veelgevraagde stier is. Wie lost hem af?

Delta Lendor, veel gevraagde outcrosstier die hoge gehalten vererft

 

Veel likes voor Delta Like

Delta Like behaalde op Delta-testbedrijf Van Gastel in haar tweede lijst een economisch jaarresultaat van € 3022. Als vaars werd ze met 87 punten ingeschreven met 88 punten voor uier en scoorde ze al 118 lactatiewaarde. Als tweedekalfs heeft ze in 328 dagen 12.812 kg melk met 4,49% vet en 3,63% eiwit geproduceerd, goed voor een vermelding bij de erelijsten. Thijs van Gastel van het gelijknamige testbedrijf roemt haar hoge productie, haar chique verschijning en met name haar super uier: ‘Ze heeft geen klauwproblemen gekend en ook geen hoog celgetal, waardoor ze alleen met een teatsealer is drooggezet. Ze was ook nog eens in één keer drachtig geworden, waardoor ze binnen het jaar weer heeft afgekalfd.’  Ook haar Ibizadochter Grant D Like (AB 85) weet in haar eerste lijst van wanten met 113 lactatiewaarde.

Delta Like (Bube x Stellando), chique verschijning met mooie erelijst