Nieuw in CRV Mineraal: Rekenmodel Grondgebondenheid

categorie Efficiëntie
2
dec
2015
0
Reacties
CRV Mineraal regelt kringloopwijzer goed in 2015 én 2016

Direct inzicht met Rekenmodel Grondgebondenheid in CRV Mineraal. Simuleer met cijfers verschillende (groei)situaties en zie direct wat dit voor u betekent.

Met CRV Mineraal spelen wij in op actuele veranderingen rond de mineralen- en mestboekhouding. We werken continue aan CRV Mineraal om het programma gebruiksvriendelijk voor u te houden. Om het u gemakkelijker te maken brengen we u graag op de hoogte van een aantal belangrijke aanpassingen en vernieuwingen binnen CRV Mineraal.

  • Rekenmodel Grondgebondenheid: U ziet via de berekening op het scherm direct welk percentage van het fosfaatoverschot u mag verwerken of hoeveel extra fosfaatruimte nodig is d.m.v. extra grond. De gegevens die reeds ingevoerd zijn in CRV Mineraal worden meegenomen in het scherm grondgebondenheid. Het geeft u dus direct inzicht in de berekening voor uw situatie.

    Deze versie bevat de forfaitaire normen in de berekening. Er volgt snel een mogelijkheid om op het scherm grondgebondenheid met cijfers te kunnen simuleren. Heeft u in de planning om komend jaar meer dieren te houden of meer hectares te gebruiken? Of wilt u rekenen met een eventueel BEX voordeel? Dan kunt u dat straks simuleren op het scherm.

    Op dit moment kunt u de cijfers simuleren door het bouwplan, dieraantallen of productie in het bemestingsplan over 2016 aan te passen. Als melkveehouder kunt u nu al gebruik maken van het rekenmodel. Binnenkort komt dit, gelijk met de mogelijkheid tot simulatie, ook voor jongvee-opfokkers beschikbaar.
     Bekijk hier het rekenmodel Grondgebondenheid.

Bekijk hier het Rekenmodel Grondgebondenheid in VeeManager.
Heeft u nog vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op.