GVE-overzicht aangepast aan actuele regelgeving

categorie Efficiëntie
2
mrt
2017
4
Reacties

Het GVE-overzicht in CRV Mineraal is met een update weer volledig actueel. De berekeningen zijn aangepast naar de ‘Regeling fosfaatreductieplan 2017’, zoals gepubliceerd in de Staatscourant van 17 februari 2017.

Het actuele scherm geeft een GVE-overzicht op de diverse peildata en de meest actuele GVE-stand (dag van gisteren). Op de regel met de peildatum 2 juli 2015 staat een berekening met de uiteindelijk benodigde reductie.

Mannelijke dieren uit het overzicht
In tegenstelling tot eerdere overzichten, worden nu alleen vrouwelijke dieren getoond, omdat alleen de vrouwelijke dieren meetellen in de Regeling.
De dieren die worden meegenomen in de berekening van het aantal GVE’s in het kader van de GVE-reductieregeling zijn: vrouwelijke runderen van 0 tot 1 jaar (0,23 GVE), vrouwelijke runderen van 1 jaar of ouder die niet hebben gekalfd (0,53 GVE) en vrouwelijke runderen die minstens eenmaal hebben gekalfd (1 GVE).

Schermprint GVE-Overzicht mijn CRV Nieuws

Ook niet-melkleverende bedrijven
De GVE-reductieregeling is uitgebreid met vrouwelijke dieren op niet-melkleverende bedrijven. Voor deze bedrijven is 15 december 2016 de referentiedatum, daarom is deze datum ook opgenomen in het GVE-overzicht.

CRV biedt overzicht
Het GVE-overzicht in CRV Mineraal is een hulpmiddel om de benodigde reductie in GVE’s te realiseren. ZuivelNL is uitvoerder van de Regeling Fosfaatreductieplan bij melkveehouders, RVO voert de regeling uit bij niet-melkleverende bedrijven. Voor vragen over de regeling kunt u contact opnemen met het fosfaatreductieloket van ZuivelNL (038 457 28 55).

Alle deelnemers van CRV Mineraal kunnen gebruik maken van het GVE-overzicht. Op het dashboard op www.crvmineraal.nl staat een directe link naar het GVE-overzicht.
Deelnemer worden van CRV Mineraal? Hier kunt u zich aanmelden.

 

4 reacties

 1. 07 maart 2017 (wilfried Groot Koerkamp) Schreef:

  mannelijke dieren worden niet mee geteld in GVE overzicht, houdt dat ook in dat stiertjes voor fokkerij niet mee tellen? Heb er namelijk 1 van 1.5 jr en 1 van 0.5 jr.

  de kruisling vaarskalveren die nog binnen de 14 dagen zitten en weg zullen gaan horen die er nog wel bij?

  • 08 maart 2017 (CRV) Schreef:

   Beste Wilfried,
   Je stieren tellen inderdaad niet mee, geen enkele, groot of klein.
   Alle kalfjes op het bedrijf wel, ook degenen die worden afgevoerd. Maar zodra ze zijn afgevoerd, gaan ze natuurlijk ook uit het overzicht.
   Hopelijk is het zo duidelijk!

 2. 08 maart 2017 (Marten) Schreef:

  Worden kruisling kalveren/vaarzen/koeien 100% Jersey dieren nu ook anders(lichter) meegeteld in de GVE telling, net zoals in de mestwetgeving?

  • 09 maart 2017 (CRV) Schreef:

   Beste Marten,
   Dit soort inhoudelijke vragen kun je het best contact opnemen met het fosfaatreductieloket van ZuivelNL (038 457 28 55), zij gaan echt over de inhoud van de regeling.