G-Force etaleert kwaliteiten op CRV Koe-Expo Gent

19
jan
2015
0
Reacties

Vorige week donderdag 15 januari kon het publiek van CRV Koe-Expo in Gent kennismaken met een primeur. De eerste Vlaamse dochtergroep van G-Force betrad de ring.

Reikhalzend werd uitgekeken naar het eerste optreden van de ‘genomic giant’ G-Force. Uit een krappe selectie van 30 dieren werd een puik vijftal in de ring gebracht tijdens de Vlaamse CRV Koe-Expo. Grote vaarzen met veel lengte, een strakke bovenlijn, met veel jeugduitstraling, wat smaller in de voorhand, etaleerden hun kwaliteiten in de ring.

Opvallend is het geweldig rustige karakter. De dieren stapten op zeer droge benen met grote passen, mede dankzij de enorm gunstige klauwgezondheid van 112. De uiers zijn achter heel hoog aangehecht en tonen de prima productiedrang. De kopkoe deed individueel ook mee en eindigde mooi op de vijfde plaats in haar rubriek.

Productief en efficiënt
De vijf geshowde G-Force-dochters kwamen van bedrijven met al een geweldig hoog productieniveau en deden daar nog een schepje bovenop met gemiddeld een lactatiewaarde van 111! Kortom, G-Force staat niet voor niets bovenaan met de hoogste Better Life Efficiëntie van 12% door zijn torenhoge Inet, levensduur en persistentie. De uitgesproken vruchtbare (+3) pinkenstier G-Force bevestigt zijn genomics en maakt duidelijk het verschil in de portemonnee.

Full force met G-Force!