Elite donoren

categorie Efficiëntie
1
jul
2019
0
Reacties
Elite donoren
CRV-themagroep NRM 2019: Elite donoren

Op de NRM 2019 toonde CRV, net als op de NRM 2017, een groep van zes dieren die het fokprogramma van CRV vertegenwoordigen: Elite donoren. De dieren zijn geselecteerd in een fokdoel dat gericht is op gezonde koeien die efficiënt produceren en dit lang vol kunnen houden. Hieronder stellen we de individuele dieren uit de themagroep Elite donoren aan u voor!

VVH Topgear Loraine (catalogusnummer 374), van eigenaar Van Veelen Holsteins in Biddinghuizen, is een dochter van Delta Topgear, een volle zus van Delta Lustrum en halfzus van Delta Leonardo. Loraine stamt uit de Liesjes van de familie Priems uit De Mortel. Ronalddochter Peeldijker Liesje 385, een excellente tientonner, is de basis van meerdere familielijnen waaruit CRV stieren heeft ingezet.

Barendonk Lol 7052 P (catalogusnummer 376) is een halfzus van Delta Fun P. Deze dochter van Delta Jester werd kampioene op de keuring van Asten-Heusden in 2019. De Lolfamilie is gefokt door de dit jaar uitgeroepen roodbontfokker van het jaar: de familie Haytema uit Koudum. De Lolfamilie is mede bekend door de hoornloosheid en is op dit moment toonaangevend in de wereld.

Barendonk Paulina 187 (catalogusnummer 378) is de moeder van de roodbonte exterieurstier Barendonk Prestige. De familie kenmerkt zich door probleemloosheid, waardoor ze generaties lang aansprekende levensproducties laat noteren. De Paulinafamilie voldoet zeer goed bij Barendonk Holsteins van de familie Hermanussen in Beers. Dat blijkt wel uit het feit dat de familie de afgelopen decennia een steeds groter deel van de veestapel heeft ingenomen.

Delta Riana (catalogusnummer 381) is een halfzus van Danno en Saxobeat. Een Lendorzoon van haar staat bij CRV in opfok. Moeder Riant is een dochter van de welbekende Etazon Renate. Met stieren als Delta Atlantic, Delta Titanium  en kleinzonen als Delta Solero en Vitesse heeft ze de Nederlandse veestapel sterker en gezonder gemaakt. Alle stieren uit deze familie scoren sterk op klauwgezondheid.

Delta Rora (catalogusnummer 383) is de moeder van Delta Treasure. Rora’s halfzus, Delta Rainbow, is de moeder van Delta Reloader (v. Finder) en van Delta Concert (v. Crescendo). Van Concert zijn de dochters dit voorjaar aan de melk gekomen. De familie stamt af van de Etazon Hydefamilie, uit een tak die in Nederland verder is uitgebouwd door Jan Roetman uit Kampen.

Delta Fay (catalogusnummer 385) is de grootmoeder van Delta Floris. Delta Fay is als pink benut voor embryowinning, waarna ze verhuisde naar het CRV-testbedrijf van de familie Van Gastel in Nispen. Ze is een kleindochter van de beroemde Bouw Goldwyn Femmy, de moeder van Snowfever en grootmoeder van Rocky en Finder.