Elite donoren als themagroep op de NRM 2019

18
jun
2019
0
Reacties
Delta Rora, een van de elite donoren op de nrm
Hedra Delta Rora (v. G-Force)

Ook in de 2019-editie van de NRM toont CRV een groep van zes elite donoren. Deze groep bestaat uit dieren die op basis van hun genoomfokwaarden tot de besten van hun jaargang hoorden. Deze Delta-donoren zijn allen als pink binnen het Delta Satelliet-programma benut. Hun embryo’s zijn daarbij ingezet op meer dan 200 Delta Satelliet-bedrijven in Nederland, Vlaanderen en Tsjechië en vormen daarmee de basis van het CRV-stierenaanbod van de toekomst.

Jaarlijks test CRV uit dit stierenaanbod zo’n 3.000 stierkalveren. Uit deze groep worden ongeveer 120 stierkalveren aangekocht, waarvan per jaar er 50 stieren worden ingezet. De zes koeien in deze NRM-groep zijn representatief voor de kwaliteit van de CRV-stiermoeders. We geven vast een sneak-preview van twee van deze toppers.

 

Hedra Delta Rora

Hedra Delta Rora is de moeder van Delta Treasure, hij is een zoon van Bouw Finder en munt uit in levensduur, gezondheid en vruchtbaarheid. Eigenschappen die hij zonder twijfel ook van zijn moeder heeft meegekregen. Rora is intensief benut voor het fokprogramma, maar dat neemt niet weg dat de met 87 punten opgenomen koe in drie lactaties ook nog ruim 41.000 kilo melk produceerde, met maar liefst 3,74% eiwit. Opvallend is ook dat deze dochter van G-Force nog nooit een attentie kreeg voor het celgetal.

 

VVH Topgear Loraine

Zonen voor het fokprogramma heeft Topgear Loraine nog niet geleverd, maar uit haar familie komt al wel een volle broer: Delta Lustrum (v. Topgear). Wat bij Lustrum op papier staat presteert Loraine inmiddels in de melkstal: productief en efficiënt, met gezonde klauwen en uiers, persistent en zonder problemen. Loraine kalfde op 1.11 en is nu nog maar 172 dagen in lactatie. Duidelijk is al wel dat ze met dit fraaie pallet aan eigenschappen oud, gezond én productief zal gaan worden.
(tekst gaat verder onder de foto)

Topgear Lorraine, een van de elite donoren op de NRM

VVH Topgear Lorraine (v. Topgear)

De catalogus-informatie van alle Elite donoren vindt u hier. 

Natuurlijk hopen we u te begroeten op de NRM. De Elite donoren maken op vrijdag 27 juni hun opwachting in de ring (om 14.00 uur), daarbuiten zijn ze te bewonderen op de CRV-stand op de beurs.