Dochtergroepen druk bezocht op NRM

3
jul
2017
0
Reacties

Op de eerste dag van de NRM toonden de zes prachtige CRV-dochtergroepen en een themagroep zich in de ring aan volle tribunes. Op de tweede dag zagen de vele NRM-bezoekers deze dieren op onze stand.

Onder de bezoekers waren onder meer eigenaren van koeien uit de dochtergroepen. Zij zijn bijzonder trots dat hun dieren zijn geselecteerd om op de NRM te staan. In het fotoalbum op onze Facebookpagina zijn diverse foto’s te vinden met eigenaren en hun koe.

AH Vitesse
Vitesse liet op de NRM voor het eerst een dochtergroep met vaarzen zien. Hij heeft al bijna 1.000 dochters aan de melk. Zij vallen vooral op door hoge gehalten. Vitessedochters zijn echte ligboxenstalkoeien: de hoogtemaat is gemiddeld, de voorhand is ruim, de uiers zijn goed en het beenwerk is super. Vitesse scoort +5% op Better Life Gezondheid. Dit betekent dat u met Vitesse vooruitgang boekt op uiergezondheid, klauwgezondheid, vruchtbaarheid en ketose. Vitesse scoort +7% voor Better Life Efficiëntie.
Met Vitessedochters boekt u flink vooruitgang voor Inet, duurzaamheid en efficiëntie. Kortom: Vitesse is een gehaltestier met super beenvererving.

Bekijk hier de video van de dochtergroep van Vitesse

Delta Colorado
In Gent maakte Colorado op Agriflanders een zeer indrukwekkend debuut. Op de NRM was de Nederlandse primeur met een collectie fraaie Colorado’s. Colorado scoort ijzersterk op belangrijke economische kenmerken zoals vruchtbaarheid, uiergezondheid, klauwgezondheid en hoge levensduur. We zien melktypische dieren met brede kruizen en fraaie uiers: vast aangehecht, ondiep en met een sterke ophangband. Ook zwartbont kan hiervan profiteren; met 113 uier is Colorado ook voor zwartbont een van de beste uierstieren. Wat verder opvalt zijn de superbenen voorzien van zeer gezonde, spijkerharde, korte klauwen. Voor Better Life Gezondheid scoort Colorado +6%. Hiermee is hij één van de meest complete, dochtergeteste, roodbonte stieren van dit moment. Colorado staat voor: gezondheid, levensduur en een fantastisch exterieur!

  Bekijk hier de video van de dochtergroep van Colorado

Delta Bookem Danno
Met een NVI van 384 is Danno de hoogste van alle dochtergeteste stieren in Nederland en Vlaanderen. Met 2.000 melkgevende dochters is zijn betrouwbaarheid hoog, net als al zijn rapportcijfers. Voor Better Life Gezondheid scoort hij +8%, voor Better Life Efficiëntie +9%. Danno’s zijn stayers en produceren veel kilo’s melk en veel kilo’s vet en eiwit. Waar u rekening moet houden is zijn melksnelheid. Daarom adviseert CRV om Danno vooral te gebruiken op vlotmelkende koeien. Opvallend is het gemak waarmee de Danno’s hun hoge producties realiseren. Bovendien hebben ze weinig last van slepende melkziekte en scoren de dochters goed op uiergezondheid. Heel opvallend is het fantastische beenwerk. De klauwgezondheid is met 107 zeer goed, het beengebruik met 115 uitmuntend. Danno is het boegbeeld van CRV met fraaie, gezonde en efficiënte dochters.

Bekijk hier de video van de dochtergroep van Danno

 

Dochtergroep Vitesse

Dochters van Colorado

Dannodochters

 

Delta G-Force
Zijn oudste dochters zijn vierdekalfs en hij heeft inmiddels ruimt 10.000 dochters in productie. Als vaars zijn G-Forcedochters al productief, maar hun latere progressie is opvallend. De G-Forcedochters op de NRM geven gemiddeld ruim 11.000 kilo melk met 4,45 procent vet en 3,62 procent eiwit (lactatiewaarde 111). Ondanks hoge producties zijn de G-Forcedochters goed vruchtbaar en hebben ze weinig last van slepende melkziekte en klauwproblemen. En G-Force is ook een echte benenverbeteraar. Hij overtuigt in achteraanzicht en beengebruik en dat zonder de benen recht te maken. G-Force scoort +13% voor Better Life efficiëntie. Daarmee verhoogt u de melkproductie en kunt u tegelijkertijd uw jongveebezetting verlagen.

Bekijk hier de video van de dochtergroep van G-Force

Batenburg G. Stellando
Roodfactorstier Stellando heeft al 11.000 dochters in productie en meer dan 500 gekeurde dochters. De dieren in de dochtergroep op de NRM produceren gemiddeld 11.288 kg melk met 4,26 procent vet en 3,56 procent eiwit (lactatiewaarde 113). Ze zijn ingeschreven met 86 uier, 85 benen en 86 algemeen voorkomen.
Stellando’s score van 104 voor vruchtbaarheid, hoge gehalten in de melk en hoge beenscore gecombineerd met een hoge levensduur zijn de basis van zijn populariteit. Stellando fokt koeien met een bescheiden hoogtemaat, een brede voorhand en veel lengte in het frame. Ze hebben de power om hun werk voortreffelijk te doen. Met Stellando fokt u efficiënte, vruchtbare koeien met hoge gehalten die hun producties makkelijk aankunnen.

Bekijk hier de live-video van de dochtergroep van Stellando op de NRM.

Cookiecutter MOM Hunter
Cookiecutter MOM Hunter is geliefd om zijn internationale afstamming uit een beroemde koefamilie. De dochters van Hunter zijn echte melkkoeien met +929 kg melk en neutrale gehalten. Ze zijn ruim ontwikkeld, hebben veel inhoud en veel openheid. Ze zijn harmonisch gebouwd en beschikken over fraai gevormde uiers: hoge achteruiers, een sterke ophangband en een correcte speenplaatsing. Ondanks de ferme productie behouden de Hunters voldoende conditie, waarbij met name de gunstige scores voor klauwgezondheid en ketose opvallen. Op de NRM liet Hunter zien hoe zijn derdekalfs dochters uitgroeien tot fraaie melkkoeien met veel capaciteit, sterke frames en brede, hellende kruizen. Hunter fokt zeer compleet en zijn dochters zijn een lust voor het oog.

Bekijk hier de video van de dochtergroep van Hunter

 

Stellandodochters

Dochters van G-Force

Hunter dochtergroep


Themagroep embryodonoren

Het fokprogramma van CRV staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en diversiteit. Better Cows, Better Life! Op de NRM vertaalden we dat in een bijzondere themagroep: een delegatie actuele stiermoeders. Met deze Delta-donorengroep geeft CRV u een inkijk in haar innovatieve en vooruitstrevende fokprogramma. Het doel van CRV is de allerbeste stieren beschikbaar te hebben voor haar leden en klanten zodat zij – binnen hun eigen fokdoel – hun veestapel verder kunnen verbeteren en optimaliseren. Om dit te bereiken benut CRV alleen dieren met een zeer hoge genetische aanleg. Een beschrijving van alle koeien in deze groep publiceerden we al voorafgaand aan de NRM, deze leest u hier.

Bekijk hier de video van de themagroep

 


Meer foto’s #NRM2017

Op onze Facebookpagina zijn diverse sfeerfoto’s te vinden van een geslaagde NRM.

  Eerste dag (vrijdag 30 juni)
  Tweede dag (zaterdag 1 juli)
 Dochtergroepen en themagroep, inclusief foto’s in de ring