Nieuw: dieren op meerdere locaties zichtbaar in HerdOptimizer

categorie Efficiëntie
8
jan
2018
0
Reacties
Fokken op Maat

Voor gebruikers van Fokken op Maat en FokkerijData Plus is het vanaf 1 februari 2018 mogelijk om jongvee dat naar een andere locatie gaat, in HerdOptimizer te blijven zien. De nieuwe update maakt het mogelijk om meerdere locaties weer te geven. Zo blijft ook vee dat niet op de hoofdlocatie staat, in beeld.

Veehouders die deelnemen aan Fokken op Maat of FokkerijData Plus hebben via de online fokkerij-applicatie HerdOptimizer inzicht in de genetische aanleg van hun veestapel. Op basis van de genoomfokwaarden uit de merkertest, in combinatie met het fokdoel van de veehouder, geeft het programma een advies om een dier aan te houden of te verkopen.

 

Alle locaties zichtbaar in HerdOptimizer

Op dit moment is in HerdOptimizer alleen het vee op de hoofdlocatie te zien. Daardoor verliest de veehouder vee dat op een andere locatie wordt gehouden uit het oog. Per 1 februari 2018 verandert dat. Dankzij een nieuwe update van HerdOptimizer kan de veehouder een locatie met een ander UBN machtigen in de applicatie. Daardoor blijft ook vee dat niet op de hoofdlocatie staat zichtbaar in HerdOptimizer. Vooral voor veehouders die jongvee op een extra opfoklocatie opfokken biedt dit mogelijkheden om met Fokken op Maat of FokkerijData Plus nog meer uit hun veestapel te halen.

Heeft u interesse in het gebruik van Fokken op Maat op uw bedrijf, voor een veestapel die maximaal aansluit op uw eigen fokdoel? Vraag ernaar bij uw veestapeladviseur of bel de CRV Klantenservice via telefoonnummer 088 00 24 440.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *