CRV Mineraal: vier tips voor uw mestboekhouding!

categorie Efficiëntie
20
dec
2019
0
Reacties
basistraining mineraal

Het is weer die tijd van het jaar! Heeft u de mestboekhouding al ingevuld? Of heeft u dit nog even voor u uitgeschoven?

Om u op weg te helpen, hebben we vier tips die het gemakkelijker maken om uw mestboekhouding via CRV Mineraal in te vullen.

  1. Heeft u de eindvoorraad mest en voer al gecontroleerd en aangepast in CRV Mineraal? Als u de juiste hoeveelheid heeft ingevuld,  kunt u de BEX berekenen en het bemestingsplan goed afronden.
  2. Heeft u in CRV FosfaatPlanner een correctie op de afgeleverde melk ingevuld? Zorg er dan voor dat de productie per koe in CRV Mineraal gelijk is met de gegevens in CRV FosfaatPlanner.
  3. Heeft u grasland dat als natuurland gebruikt wordt of een perceel dat ook als waterkering gebruikt wordt? U kunt nu per perceel grasland aangegeven of het natuurland of een waterkering is op de grondpagina. Per perceel geeft u de plaatsingsruimte van stikstof en fosfaat op.
  4. Heeft u de BEX ingevuld over 2019? Vanaf BEX 2019 is het verplicht om hier uiterlijk 1 februari een uitdraai van te bewaren. Mocht u later wijzigingen op de BEX van 2019 doen moet u latere uitdraaien ook bewaren, net als de oorspronkelijke uitdraai.

Werkt u nog niet met CRV Mineraal? Kijk hier voor meer informatie.