Dit zijn de CRV-groepen op de NRM 2019

20
mei
2019
1
Reacties
dochtergroep Fun P HHH
Fun P mocht ook al een dochtergroep laten zien op de HHH-show, december 2018

Op de NRM 2019 laat CRV naast drie dochtergroepen ook twee themagroepen zien. Met deze groepen laten wij zien dat we staan voor een efficiënte en gezonde veestapel met beste gehalten.

Lees hieronder meer over de dochtergroepen van Fun P, Bouw Finder en Bouw Rocky en de themagroepen Delta Satelliet en ‘Bewezen koeien met hoge gehaltes’.

 

Delta Fun P

Van de roodbonte Delta Fun P tonen we een groep bestaande uit tweedekalfskoeien en vaarzen. De Fun P-dochters zijn zeer productief en kunnen hun hoge producties makkelijk aan, dit maakt hen zeer efficiënt. Fun P is op dit moment de hoogst beschikbare dochtergeteste stier voor NVI. Van Fun P lieten we al eerder dochtergroepen zien, onder meer op de HHH-show, in december 2018 (zie foto).

 

nrm 2019 indexdraai

Bouw Finder
nrm 2019

Bouw Rocky

Delta Fun P

 

Bouw Finder

Bouw Finder debuteerde in april in de lijst van dochtergeteste stieren met dochters die nog maar net in productie waren. Finder scoort zeer goed voor de gezondheidskenmerken en doordat zijn laatrijpe dochters probleemloos produceren, gaan ze naar verwachting langer mee. Bovendien vererft Finder gemiddeld hogere gehalten. Daarmee is Finder een stier die waarmaakt waar CRV voor staat.

 

Bouw Rocky

Uit dezelfde koefamilie als Finder komt Bouw Rocky. Van hem toont CRV een dochtergroep bestaande uit vaarzen, tweedekalfs- en derdekalfskoeien. Bouw Rocky is op dit moment de hoogste dochtergeteste stier voor levensduur. Ook de Rockydochters zijn zeer laatrijp en gezond, waardoor zij hun producties makkelijk aankunnen en zeer efficiënt produceren.

 

Themagroep Delta Satelliet

Net als tijdens de vorige editie van de NRM toont CRV ook dit keer een groep elitedonoren uit het CRV-fokprogramma. Deze koeien zijn ingezet voor de embryoproductie van het Delta Satelliet-programma. Hun nakomelingen behoren tot de absolute top binnen de holsteinpopulatie als het gaat om een efficiënte productie en goede gezondheidskenmerken. Via het Delta Satelliet-programma zijn de embryo’s uit deze topkoeien ingezet bij melkveehouders in Nederland en Vlaanderen. Voor deze veehouders is het een uitgelezen mogelijkheid om moeders van dieren uit hun eigen stal te bekijken.

 

Themagroep ‘Bewezen koeien met hoge gehaltes’

Tot slot toont CRV een groep koeien met CRV-afstamming die ‘dikke melk’ produceren. We hebben koeien geselecteerd die die representatief zijn voor het CRV-fokdoel. Deze groep dieren bestaat uit derdekalfs-, vierdekalfs, vijfdekalfs- én zesdekalfskoeien. Gemiddeld heeft deze groep een gemiddelde levensproductie van 39.000 kg melk tot nu toe, met daarnaast gemiddeld ruim 4,70% vet en 3,75% eiwit. Onze ‘gehaltegroep’ maakt duidelijk waar CRV voor staat: efficiënt, gezond en met zeer hoge gehalten!

Kom ook naar de NRM 2019! Op vrijdag 28 juni zijn onze dochter- en themagroepen in de ring te bewonderen. Op zaterdag 29 juni staan onze groepen in onze stand. Graag ontmoeten we u op een van beide dagen, in de IJsselhallen in Zwolle. 

1 reactie

  1. 21 mei 2019 (Jan Koopman) Schreef:

    We verwachten een droge zomer. Finder + 365 kg melk, Rocky + 465 kg melk. Alleen in Nederland hebben we fosfaat regels die zwaar op de gehalten sturen. Voor zolang als dat duurt.