Delta Warber in de spotlight

warber
Delta Warber, invloedrijke Handy P-dochter uit de Warsifamilie

Delta Warber is een fraaie, jeugdige, roodbonte vaars met bovengemiddelde productie. Haar fokkerijkwaliteiten zetten we op diverse fronten in, binnen het CRV-fokprogramma. Lees hieronder waarom we vertrouwen hebben in de kwaliteiten van Delta Warber.

Delta Warber is op een Delta-Satellietbedrijf geboren, afkomstig uit een embryo. De Handy P-dochter produceerde embryo’s op het DBC in Wirdum, inmiddels (september 2020) is ze een melk producerende vaars op het CRV-testbedrijf Barendonk Holsteins in Beers. Op het DBC in Wirdum produceren haar eerste dochters al embryo’s voor de CRV-Elitebedrijven. Een van haar zonen is al beschikbaar als InSire Topstier (Wingstar), een tweede volgt snel. We zetten de genen van Delta Warber in de spotlight!

 

Bewezen koefamilie

Warder komt uit de succesvolle Warsi-koefamilie. Stammoeder Bonhill Warsi 19, dochter van Lightning, produceerde bij Bongers in Kessel in 3366 dagen 124.849 liter melk met 3,81 procent vet en 3,46 procent eiwit. Voor haar exterieur behaalde ze de excellentscore van 90 punten.
(tekst gaat verder onder de foto)

Bonhill Warsi 19, excellente honderdtonner

Een dochter van deze honderdtonner, Ramosdochter Bonhill Warsi 55 (av 87), produceerde eveneens volop met 118 lactatiewaarde in de tweede lijst. Deze Warsi 55 kreeg uit de paring met Snowman meerdere invloedrijke dochters. Zo is Warsi 124 de moeder van de dochtergeteste Ellmauzoon Effort. De Volmer Warsi (av 86) is de overgrootmoeder van Delta Warber.

Een inmiddels bekende kleindochter van De Volmer Warsi is topproducente en keuringsvedette Wilskracht Warsi 879. Aan de hand van eigenaar Emiel Willems behaalde de dochter van Groenibo Bram een derde plek op de HHH-show van 2019 bij de kampioenskeuring van de roodbonte vaarzen. Op het bedrijf van melkveehouderij Abbink te Vriezenveen sloot ze haar eerste lijst af met 141 lactatiewaarde. Als verse tweedekalfskoe geeft ze 55 liter melk per dag. Ook werd ze opnieuw ingeschreven door de inspecteur en verbeterde ze haar score tot 89 punten. Warsi 879 is de moeder van de dit voorjaar ingezette stiervader en uitverkochte InSirestier Wilskracht Warhero.
(tekst gaat verder onder de foto)

Wilskracht Warsi

Wilskracht Warsi 879, moeder van Warhero

Allrounde Warber

De Volmer Warsi is ook de overgrootmoeder van Delta Warber (Handy P x Rafter x Ellmau). Vanwege haar genetisch niveau en koefamilie gebruiken we Warber ook als vaars nog steeds als donor. Haar outcross bloedvoering is een extra bonus.
(tekst gaat verder onder de foto)

De Volmer Warsi, overgrootmoeder van Delta Warber

De Volmer Warsi, overgrootmoeder van Delta Warber

Warber werkt op CRV-Testbedrijf Barendonk Holsteins aan haar eerste lijst. Op de koekaart staat haar voorspelde productie: na 91 dagen in productie staat haar 305-dagenproductie voorspeld op bijna 9.600 liter met 4,69 procent vet en 3,58 procent eiwit. Jens Hermanussen van Barendonk Holsteins vertelt: ‘Nadat ze de afgelopen weken gespoeld is met Delta Jawline PP voor embryo’s, geeft ze opnieuw 35 liter melk, net zoals ze dat gaf bij haar laatste melkcontrole. We hebben weinig werk met deze vaars. Haar celgetal is laag en ze produceert probleemloos. Ze is een niet te grote, sterke vaars (87 punten), geen keuringskoe, maar wel een werkkoe die haar productie gemakkelijk aan kan. Ze kan daardoor wel oud worden, de Warsi’s doen het goed bij ons.’ Jens legt uit: ‘We melken ook een Kyliandochter uit Bonhill Warsi 55. Deze met 85 punten ingeschreven Delta Wianne produceerde in zes lactaties ruim 82.000 liter en kalft binnenkort voor de zevende keer. Ook haar dochters doen het goed.’

 

Warbers nakomelingen scoren goed in de merkers

In Wirdum staan op dit moment vijf dochters van Warber. Twee Jacuzzidochters, Wymke en Wiletta, leveren inmiddels embryo’s. Een dochter van Jopper P en twee dochters van Abundant P staan nog in opfok.

Ook aan de mannelijke kant laten de nakomelingen van Warber goede merkeruitslagen zien. Uit de combinatie met Popcorn-Red is Delta Wingstar-Red op dit moment beschikbaar als InSire-Topstier. Naar verwachting combineert hij fraaie uiers (109) met goede benen (106) en een gehaltenverhogende productie. Daarmee heeft deze roodbonte stier in het huidige aanbod bij CRV de meest allrounde fokwaardes. Ook is hij stiervader voor Elite-embryo’s, net als zijn halfbroer Delta Warmond P (v. Mingo P).
Beide stieren vererven een gemiddelde hoogtemaat. Ze lijken daarmee op hun moeder; Delta Warber mat 1,52 meter op driejarige leeftijd.

Warbers genen komen dus van verschillende kanten in CRV-embryo’s. Heeft u al Warber-genen op uw bedrijf?