Selectieprocedure en vakjury

CRV- Event Veestapel naar je hart

Bij de verkiezing van de Beste veestapel van Nederland zal de volgende procedure gevolgd worden:

  • Selectie van 18 genomineerden door selectiecommissie
    Uit alle aanmeldingen zal een vakkundige commissie van specialisten een eerste groep selecteren. De selectiecommissie bestaat uit Arie Hamoen (Hoofd Stamboek CRV) , drie leden FokkerijRaad, drie leden InfoRaad en drie Specialisten Veestapelmanagement.
  • Selectie finalisten door regionale vakjury, publiek en online
    Op de regio events wordt de selectie terug gebracht tot 3 x 2 = 6. De vakjury bestaat hierbij uit: afgevaardigde ForFarmers, afgevaardigde CRV; voorzitter FokkerijRaad en voorzitter InfoRaad. Daarnaast kan het aanwezige publiek haar stem uitbrengen kan er in de aanloop naar de regio-events online gestemd worden.
  • Selectie winnaar tijdens de finale
    Tijdens de finale op 11 juni zal een landelijke vakjury haar oordeel uitbrengen. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen op basis van het oordeel van de vakjury, de stemmen van het publiek en de resultaten uit de online stemming.

Adviesbureau Smolders AGRO Advies zal als externe partij CRV ondersteunen bij de verkiezing van de ‘Beste veestapel van Nederland’.

 

Prijzengeld

Voor de finalist in Zwolle wordt € 5000 uitgeloofd, de tweede plaats ontvangt € 2500 en overige vier finalisten krijgen ieder € 1500.