De beste veestapel van Nederland

CRV organiseerde op 11 juni 2016 ‘Veestapel naar je hart’, een uniek event voor iedereen die met hart en ziel werkt aan een veestapel die past bij zijn bedrijfsdoelen. Tijdens dit event werd de beste veestapel van Nederland gekozen en in het zonnetje gezet.

Winnende veehouder
De familie Winter te Vriezenveen mag zich de trotse bezitter noemen van de ‘Beste veestapel van Nederland’. Op de tweede plaats eindigde de veestapel van Hans en Ine van Middelaar uit Sterksel. Arjan en Saskia van Erp uit Midwolda bezetten de derde plaats. Ook de familie Rooker uit Aartswoud, de familie Van Rossum uit Nieuw Heeten en de familie Pijnenburg uit Sprundel drongen door tot de finale.

 

 

De strijd om de ‘Beste veestapel van Nederland’ werd voor het eerst gestreden. Een strijd die in maart begon met 115 deelnemers. Tijdens regionale voorrondes werden uit de 18 genomineerden zes finalisten gekozen. Naast de vakjury stemden duizenden collega-veehouders tijdens drie regionale bijeenkomsten of online op hun favoriet. Samen met de vakjury leidde dit tot de selectie van zes finalisten (zie kader).

Deze zes finalisten verschenen in Zwolle voor het publiek, mét een aantal van hun koeien.Twee weken daarvoor, op 27 mei, opende CRV online de mogelijkheid voor veehouders om hun stem uit te brengen op de door hen beoogde kampioen. Bijna 4.000 stemmen werden er uitgebracht online. Samen met de vakjury en de stemmen van het aanwezige publiek bepaalde dit uiteindelijk wie naar huis ging met de titel ‘Beste veestapel van Nederland’

Mede door de grote publieksinbreng kan de strijd gezien worden als een graadmeter van wat veehouders en betrokken burgers belangrijke aandachtspunten vinden in de moderne melkveehouderij.

Het CRV-Event 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door:

for farmers

 

 

Selectie winnaar tijdens de finale
Tijdens de finale op 11 juni bracht een landelijke vakjury haar oordeel uit. Deze bestond uit: voorzitter Inforaad, voorzitter Fokkerijraad, Arjan Schrijver (namens For Farmers) en de voorzitter Arie Hamoen. De uiteindelijke winnaar werd gekozen op basis van het oordeel van de vakjury (50%), de stemmen van het publiek in Zwolle (25%) en de resultaten uit de online stemming (25%).

Adviesbureau Smolders AGRO Advies ondersteunde als externe partij CRV bij de verkiezing van de ‘Beste veestapel van Nederland’.

Prijzengeld
De finalist in Zwolle ontving een CRV-Waardecheque van € 5000 , de tweede plaats een CRV-Waardecheque van € 2500 en overige vier finalisten kregen ieder € 1500.

Deelname voorwaarden
Bij de aanmelding voor de verkiezing stelde CRV de volgende voorwaarden:

  • Stamboekdeelname CRV
  • CRV-erkende mpr
  • Bedrijfsinspectie
  • Bereid zijn om bij uitverkiezing 4 dieren te presenteren tijdens de finale in Zwolle op zaterdag 11 juni 2016. De veterinaire kosten en de transportkosten neemt CRV voor haar rekening.
  • Toestemming geven om gebruik te maken van de benodigde bedrijfsgegevens die bij CRV bekend zijn. Het betreft hier gegevens van de dieren en het bedrijf over productie, vruchtbaarheid, gezondheid, efficiëntie en levensduur.

 

Volg het laatste nieuws rond Veestapel naar je hart

Wilt u niets missen? Volg het CRV-Event op Facebook of op twitter via #CRVevent.

De uitslag is bekend!
Winter_klDe verkiezing is gewonnen door: Winter’s Farm uit Vriezenveen!

 

 

Breng je stem uit! – 27 mei ’16

Vanaf vandaag kunt u stemmen op een van de finalisten van de Beste veestapel. Van alle finalisten zijn filmpjes gemaakt. Bekijk ze en maak uw keuze!

 

Etickets vanaf nu verkrijgbaar – 20 mei ’16

Vanaf vandaag zijn de etickets verkrijgbaar voor het CRV-Event en het symposium voor (jonge) bedrijfsopvolgers. Bestel direct je gratis kaarten.

Filmopnames gemaakt – 9 mei ’16

filmopnamen Beste veestapelVan alle zes finalisten zijn afgelopen weken filmopnames gemaakt. Tijdens een van de opnames, bij de familie Pijnenburg, werd op dat moment een kalf geboren. Vanaf 27 mei zijn de bedrijfsreportages te bekijken en kan er ook gestemd worden!

De finalisten zijn bekend! – 25 april ’16

Uit de regionale voorrondes zijn zes finalisten naar voren gekomen die tijdens de finale op 11 juni gaan strijden om de titel ‘De beste veestapel van Nederland’. Naast de vakjury stemden duizenden collega-veehouders op hun favorietLees meer hierover in het persbericht.

De 18 genomineerden zijn bekend! – 14 april ’16

Na een strenge selectie heeft de vakjury uit 116 inzendingen voor ‘De beste veestapel van Nederland’ 18 bedrijven geselecteerd die strijden om een finaleplaats. De geselecteerde bedrijven presenteren zich in drie regionale voorrondes. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op de genomineerden van regio Noord, regio Oost en regio Zuid-West.

Totaal 116 aanmeldingen voor Beste veestapel – 23 mrt ’16

De inschrijving voor de verkiezing ‘Beste veestapel van Nederland’ is gesloten. In totaal hebben 116 bedrijven zich aangemeld. We zijn erg blij met dit hoge aantal. Over enkele weken maken we de 18 genomineerden bekend. Zij strijden tijdens de voorrondes om een van de zes plekken in de finale op 11 juni 2016. Daarbij zal zowel een vakjury als het publiek (online en tijdens de regio-events) een stem hebben in de keuze van de finalisten.

 

Al 80 aanmeldingen voor De beste veestapel – 17 mrt ’16

Tot nu toe hebben al 80 veehouders uit hartje Veestapel naar je hartNederland zich aangemeld voor de competitie van De beste veestapel. Aanmelden kan nog t/m aanstaande maandag 21 maart. Daarna gaat de selectiecommissie aan de slag. In de eerste week van april worden de 18 genomineerden bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte via onze Eventpagina op Facebook – 15 mrt ’16

Facebook-eventBent u van de partij op 11 juni? Laat weten dat u gaat via onze Eventpagina en blijf op de hoogte van al het relevante nieuws rondom het CRV-Event en de verkiezing van de Beste veestapel van Nederland.

 

Volg de competitie ook via de Facebookpagina van CRV:

Beste veestapel van Nederland

CRV organiseerde ‘De Beste veestapel van Nederland’. In deze competitie draaide het om de zoektocht naar veestapels die extra gezond en efficiënt presteren en zodoende bovengemiddeld renderen. De zes finalisten waren:

 

Finalisten regio Noord:

Finalisten regio Oost:

Finalisten regio Zuid-west:

 

 

De uitslag is bekend!
De verkiezing is gewonnen door: Winter’s Farm uit Vriezenveen! Bekijk de fotoreportage via onze Facebookpagina.

Praten over koeien, tussen koeien. Dat is: ‘Veestapel naar je hart’