CRV-Event

CRV organiseerde op 11 juni 2016 ‘Veestapel naar je hart’, een uniek event voor iedereen die met hart en ziel werkt aan een veestapel die past bij zijn bedrijfsdoelen. Tijdens dit event werd de Beste veestapel van Nederland gekozen en in het zonnetje gezet. Teaser CRV-EventSpeciaal voor de jonge generatie veehouders was er de verkiezing ‘Young Herdmanager of the Year’.

 

 

 

Demo dochtergroepen
Goede stieren zijn een eerste stap om een veestapel naar je hart te bouwen. CRV heeft daarin veel te kiezen en toonde tijdens het CRV-Event maar liefst tien dochter- en demonstratiegroepen van topstieren die elk hun eigen accent leggen op de veestapel. De dochtergroep van Delta Atlantic bleek het meest geliefd bij het publiek.

Bekijk de video’s van de dochtergroepen:

Ras- en demogroepen:

 

 

Het CRV-Event 2016 werd mede mogelijk gemaakt door:

for farmers

 

CRV organiseerde twee verkiezingen waarbij de finales tijdens het event plaats vonden:

Finale ‘Beste veestapel van Nederland’
In de verkiezing ‘De beste veestapel van Nederland’ – waar melkveehouders uit heel Nederland zich voor konden opgeven – draaide het om de zoektocht naar veestapels die extra gezond en efficiënt presteren en zo bovengemiddeld renderen.

De familie Winter te Vriezenveen mag zich de trotse bezitter noemen van de ‘Beste veestapel van Nederland’. Op de tweede plaats eindigde de veestapel van Hans en Ine van Middelaar uit Sterksel. Arjan en Saskia van Erp uit Midwolda bezetten de derde plaats. Ook de familie Rooker uit Aartswoud, de familie Van Rossum uit Nieuw Heeten en de familie Pijnenburg uit Sprundel drongen door tot de finale.

Verkiezing ‘Young Herdmanager of the Year’
Om de aandacht voor een duurzame melkveehouderij te stimuleren, vond tijdens het CRV-event ook de strijd om de titel: ‘Young herdmanager of the year’ plaats. Drie jonge veehouders, presenteerden in de finale hun visie op melkveehouderij en hun kijk op de toekomst van de eigen veestapel. De vakjury en het publiek brachten hun stemmen uit en de gelukkige winnaar werd: Thijs Neutel (30) uit Saaksum (Gr.).

Gevraagd naar zijn persoonlijke ambitie zegt Thijs: ‘de beste melkveehouder van Nederland worden, technisch en financieel, mét waardering van de omgeving en maatschappij vanwege mijn duurzame, diervriendelijke bedrijfsvoering’.

 

Eigen programma voor jonge veehouders en bedrijfsopvolgers
Speciaal voor jonge veehouders was er tijdens het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’ een eigen en uniek programma voor jonge veehouders. Centraal daarin stond ‘visie’, visie op de toekomst, maar ook hun visie op herdmanagement. Het programma omvatte onder meer Farmtalk, een seminar boordevol informatie en debat.

Onder leiding van Veeteeltredacteur Florus Pellikaan. Aan tafel zaten:

  • Jan van Weperen jr., melkveehouder melkt 525 koeien
  • Koen Bolscher, melkveehouder met 200 koeien en aftredend portefeuillehouder melkveehouderij bij NAJK
  • Alfred de Vries, directielid CRV
  • Jan Hulsen, dierenarts en consultant Vetvice

 

 

Volg het laatste nieuws rond Veestapel naar je hart

De uitslag is bekend! – 11 juni ’16
Winter_klDe verkiezing van de Beste veestapel is gewonnen door: Winter’s Farm uit Vriezenveen! Young Herdmanager of the year is Thijs Neutel.

 

Breng je online stem uit – 27 mei ’16

Vanaf vandaag kunt u stemmen op een van de finalisten van de Young Herdmanager of the year verkiezing en De beste veestapel van Nederland. Van alle finalisten zijn filmpjes gemaakt. Bekijk ze en maak uw keuze!

Etickets vanaf nu verkrijgbaar – 20 mei ’16

Vanaf vandaag zijn de etickets verkrijgbaar voor het CRV-Event en het symposium voor (jonge) bedrijfsopvolgers. Bestel direct je gratis kaarten.

Filmopnames gemaakt – 9 mei ’16

filmopnamen Beste veestapelVan alle finalisten zijn afgelopen weken filmopnames gemaakt. Tijdens een van de opnames, bij de familie Pijnenburg, werd op dat moment een kalf geboren. Vanaf 27 mei zijn de bedrijfsreportages te bekijken en kan er ook gestemd worden!

De finalisten zijn bekend! – 25 april ’16

Uit de regionale voorrondes zijn zes finalisten naar voren gekomen die tijdens de finale op 11 juni gaan strijden om de titel ‘De beste veestapel van Nederland’. Naast de vakjury stemden duizenden collega-veehouders op hun favorietOok zijn de drie finalisten van de verkiezing voor ‘Young herdmanager of the year’ bekend. Lees meer hierover in het persbericht.

De 18 genomineerden zijn bekend! – 14 april ’16

Na een strenge selectie heeft de vakjury uit 116 inzendingen voor ‘De beste veestapel van Nederland’ 18 bedrijven geselecteerd die strijden om een finaleplaats. De geselecteerde bedrijven presenteren zich in drie regionale voorrondes. Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op de genomineerden van regio Noord, regio Oost en regio Zuid-West.

Totaal 116 aanmeldingen voor Beste veestapel – 23 mrt ’16

De inschrijving voor de verkiezing ‘Beste veestapel van Nederland’ is gesloten. In totaal hebben 116 bedrijven zich aangemeld. We zijn erg blij met dit hoge aantal. Over enkele weken maken we de 18 genomineerden bekend. Zij strijden tijdens de voorrondes om een van de zes plekken in de finale op 11 juni 2016. Daarbij zal zowel een vakjury als het publiek (online en tijdens de regio-events) een stem hebben in de keuze van de finalisten.

Verkiezing Yough Herdmanager of the Year van start – 17 mrt ’16

De inschrijving voor de verkiezing ‘Young Herdmanager of the year‘ is geopend. Jonge melkveehouders (< 35 jaar) kunnen meedoen aan deze verkiezing. Aanmelden kan tot 8 april. Uit alle inzendingen selecteert een commissie drie kandidaten voor de finale op 11 juni tijdens het CRV-Event. Uiteindelijk heeft zowel een vakjury als het publiek (online en tijdens het CRV-Event) een stem in de bepaling van de winnaar.

Al 80 aanmeldingen voor De beste veestapel – 17 mrt ’16

Tot nu toe hebben al 80 veehouders uit hartje Veestapel naar je hartNederland zich aangemeld voor de competitie van De beste veestapel. Aanmelden kan nog t/m aanstaande maandag 21 maart. Daarna gaat de selectiecommissie aan de slag. In de eerste week van april worden de 18 genomineerden bekendgemaakt.

Blijf op de hoogte via onze Eventpagina op Facebook – 15 mrt ’16

Facebook-eventBent u van de partij op 11 juni? Laat weten dat u gaat via onze Eventpagina en blijf op de hoogte van al het relevante nieuws rond het CRV- Event en de verkiezing van de Beste veestapel van Nederland.

 

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze Facebookpagina:

CRV organiseerde twee verkiezingen:

Beste veestapel van Nederland

Veestapel naar je hart - headermettekst
In deze competitie draaide het om de zoektocht naar veestapels die extra gezond en efficiënt presteren en zodoende bovengemiddeld renderen. Welke veestapel brengt het beste resultaat? In totaal hebben 115 bedrijven zich aangemeld voor de competitie. Een selectiecommissie selecteerde uit alle aanmeldingen 18 bedrijven. Deze genomineerden streden tijdens de voorrondes om een van de zes plekken in de finale, die op 11 juni 2016 plaatsvond. De voorrondes bestonden uit drie regio-events waarbij naast de jury ook het publiek mocht stemmen. Duizenden collega-veehouders brachten hun stem uit op hun favoriet. De zes finalisten waren:

 

 

De verkiezing van de Beste veestapel is gewonnen door: Winter’s Farm uit Vriezenveen

 

Young Herdmanager of the Year / jongerenprogramma


Jongeren hebben een uitgesproken visie en een duidelijke ambitie. Daar ging het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’ niet aan voorbij. CRV ging op zoek naar jongeren met een duidelijke mening over de toekomst van het eigen bedrijf en het management van de veestapel. De titel ‘Young herdmanager of the year’ ging naar die jonge veehouder die het best zijn visie op melkveehouderij en zijn kijk op de toekomst van zijn veestapel kon presenteren. Veel jonge veehouders vulden hiervoor een vragenlijst in, op basis waarvan een vakjury drie finalisten selecteerde. Tijdens het CRV-Event deelden zij hun visie op de veestapel met het publiek. De drie finalisten waren:

 

Young Herdmanager of the year is geworden: Thijs Neutel

Praten over koeien, tussen koeien; dat is: ‘Veestapel naar je hart’.