CRV organiseert allereerste wereldwijde online veebeoordelingscompetitie

categorie Coöperatie
28
apr
2020
2
Reacties
online veebeoordelingswedstrijd

Liefhebbers van keuringen en veebeoordelen moeten vanwege maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus veel missen. Om het gemis een klein beetje te verzachten organiseert CRV de allereerste internationale online veebeoordelingswedstrijd waarbij koeienliefhebbers van over de hele wereld met elkaar de competitie aangaan.

 

Hoe werkt dat?

Als u doorklikt op de link onderaan dit bericht ziet u foto’s van zestien koeien, gerangschikt in vier rubrieken. De rubriek zwartbont jong betreft vier vaarzen, de rubriek zwartbont oud vier koeien die vier of vijf keer hebben gekald. Ook de rubriek roodbont jong bestaat uit vier vaarzen. De oudere roodbonte koeien hebben drie of vier keer gekalfd.
Op het antwoordformulier onder de foto’s vult u uw plaatsing in. Daarbij zet u de koe die volgens u de beste is op plaats één,  de volgende op plaats twee enzovoorts. Dit doet u per rubriek. Met het verzenden van het antwoordformulier rondt u uw deelname af. De veebeoordelingswedstrijd is opgesplitst in één voor zwartbont- en één voor roodbontliefhebbers. Maar natuurlijk kunt u ook in beide categorieën mee doen.

 

Jury van stamboekinspecteurs

De juryleden Frank Winter en Jan van Weerdenburg, stamboekinspecteurs van coöperatie CRV, hebben de plaatsing van de zwartbonte dieren bepaald. Voor de roodbonten deden hun collega’s Engbert Jan Ruitenberg en Mieke Vander Schueren hetzelfde. Ook zij bepaalden hun plaatsing aan de hand van deze foto’s. Ze beschikten dus niet over meer informatie dan de deelnemers.
Uw plaatsing wordt vergeleken met die van de jury. Wijkt uw plaatsing van een dier één positie af van die van de juryleden dan levert dat één strafpunt op, bij twee posities is dat twee strafpunten enzovoorts. De strafpunten van de twee rubrieken van één kleurslag worden bij elkaar opgeteld. De inzender met de minste strafpunten is de winnaar. Bij meerdere deelnemers met een gelijke score gaan we de winnaars loten.

 

Landenwinnaars en wereldkampioen

Wat deze veebeoordelingswedstrijd uniek maakt is het feit dat deze internationaal wordt uitgezet. U gaat dus de strijd aan met collega’s van over de hele wereld. Naast prijswinnaars per land, wijzen we ook een ‘wereldkampioen’ aan.

Natuurlijk heeft CRV voor deze competitie een mooi prijzenpakket samengesteld. Voor de winnaar in Nederland en Vlaanderen ligt een spermabon ter waarde van € 200 klaar. De nummer twee kan gratis vijf merkertesten laten uitvoeren en de nummer drie krijgt vijf kalverdekjes thuisgestuurd. De wereldkampioen wint een eervolle onderscheiding!

Inzenden kan nog tot en met 17 mei. CRV wenst u veel succes en plezier.

2 reacties

  1. 29 april 2020 (Harrie Kootstra) Schreef:

    Om te oefenen zou je altijd nog de e-learning veescoren kunnen doen: https://agrihollandacademy.nl/product/veescoren/

    Deze e-learning is ontwikkeld door AgriHolland/AHA-Leermiddelenbouwers samen met CRV, de internationale onderneming op het gebied van rundveeverbetering.

    • 30 april 2020 (CRV) Schreef:

      Goeie aanvulling! Bedankt!