Veel betrokkenheid op jongerenavond Berkel-Enschot

categorie Coöperatie
18
mrt
2016
0
Reacties
De voorzitter van de Jongerencomissie opent de avond

‘Ik sta ervan te kijken hoeveel mensen er zijn’, aldus Ron Godrie (23), die met vier andere jonge veehouders op woensdag 9 maart vanuit Zundert naar Berkel-Enschot was gekomen.

Meer dan 150 jongeren wisten de jongerenavond voor de regio Zuid-West in De Druiventros te vinden. Meer dan verwacht, zodat er extra stoelen moesten worden aangesleept en er zelfs een tussenwand werd verwijderd. Naast de jonge veehouders en de leden van de jongerencommissie waren er ook enkele jonge werknemers van CRV, waaronder inseminatoren en monsternemers.

JoCo-Berkel-Enschot2
Het programma was gevarieerd. Eerst werden de jonge bedrijfsopvolgers hartelijk welkom geheten door Siebe van de Crommert, voorzitter van de jongerencommissie. Daarna slaagde Rik Vlemminx, strategisch melkveeadviseur bij ZLTO, erin het publiek te boeien met zijn presentatie over efficiënt werken. De handen laten wapperen en zo efficiënt mogelijk inzetten, was zijn boodschap.

Doelmatig denken
Veehouder Jos Moonen vertelde hoe hij met arbeidsefficiëntie op zijn bedrijf goede resultaten behaalt en veestapeladviseur Kees Pols liet zien welke CRV-tools je kunt gebruiken om je bedrijfsprocessen nog efficiënter in te richten.

JoCo-Berkel-Enschot3
Tot slot daagde de voorzitter de jonge boeren uit om zich aan te melden voor de verkiezing ‘Young Herdmanager of the Year’, waarvan de finale plaatsvindt op het nieuwe CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’. Al met al een mooie avond, waarop serieus geluisterd, maar ook volop gelachen werd.