Veel animo voor ‘De Beste Veestapel van Nederland’

categorie Coöperatie
17
mrt
2016
0
Reacties
Finale tijdens het CRV-Event 2016 belooft een spannende strijd te worden

Een week na de start van de competitie ‘De Beste Veestapel van Nederland’ hebben al 80 melkveehouders hun veestapels aangemeld bij CRV. Het grote animo voor deze competitie is een duidelijk signaal dat de Nederlandse melkveehouders werk maken van veestapels die extra gezond en efficiënt presteren en – zodoende – goed renderen. De aanmeldingstermijn voor de competitie sluit dinsdag 22 maart.

‘Het gaat fantastisch met de aanmeldingen,’ aldus Bertil Muller, woordvoerder van CRV. Tachtig veehouders hebben hun veestapel al ingeschreven voor dit nieuwe evenement en de teller loopt nog door. De aanmeldingen komen uit alle delen van het land en betreffen zowel holstein-, mrij- als kruislingveestapels.’

Topkoppels in de schijnwerpers
In deze competitie draait het om de zoektocht naar veestapels die uitblinken in gezond en efficiënt presteren. Welke veestapel realiseert het beste resultaat? Welke eersteklas koeien krijgt het publiek straks in de finale in Zwolle te zien? Deze finale wordt 11 juni gehouden tijdens het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’.

In Zwolle strijden zes finalisten om de titel ‘Beste veestapel van Nederland’. Daarvoor worden twee selectieronden gehouden. Tijdens de eerste zal een breed samengestelde jury het aantal aanmeldingen terugbrengen naar 18. Vervolgens wordt in drie regionale voorronden, die CRV in april organiseert, dit aantal teruggebracht naar zes. Veehouders zullen hierbij meestemmen.

Gezien de animo om mee te doen, spreken het thema en de formule van de competitie bijzonder aan bij de veehouders en de inschrijving is nog niet gesloten. Hoe breder het deelnemersveld, hoe groter de trots die de sector uitstraalt voor de koeien waar ze dagelijks met hart en ziel in de weer zijn. Veehouders kunnen zich nog tot 22 maart aanmelden via www.crv4all.nl/debesteveestapel.

Veestapel naar je hart
Uiteindelijk komen op 11 juni zes veehouders met bedrijfsselecties bestaande uit vier koeien naar het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’ in Zwolle. Daar krijgen we dan definitief antwoord op de vraag: wie heeft ‘De Beste Veestapel van Nederland’?

Agenda
Zaterdag 11 juni 2016, IJsselhallen, Zwolle. Meer info: www.crv4all.nl/crvevent.