Veehouders vinden elkaar rond de veestapel

categorie Coöperatie
3
sep
2015
0
Reacties

Hoe kan ik mijn veestapel optimaal laten presteren? Dat was de centrale vraag op de twee Themadagen Delta Satelliet, die eind augustus 2015 werden gehouden.

Er worden regelmatig themadagen door CRV georganiseerd. De ervaring leert dat veehouders (én CRV-medewerkers) er in een betrekkelijk korte tijd veel opsteken. Tussen collega’s en fokkerijspecialisten is er alle ruimte voor vragen over fokdoel, strategie en stieradvies.

Themadagen
Delta Satelliet is een overeenkomst die veehouders voorziet van de beste embryo’s uit het CRV-fokprogramma. Met deze topgenetica zet u grote stappen in de verbetering van uw veestapel, wat door de twee Noord-Nederlandse bedrijven waar de themadagen plaatsvonden werd bevestigd.

Bezoekers waren zowel Delta Satellietdeelnemers als niet-deelnemers. Die mix werkte goed en leverde volop uitwisseling op, vooral tijdens de lunch en het afsluitend bedrijfsbezoek.

Rijk programma
Hoe laten we onze veestapel optimaal presteren? De opzet van de resultaatwijzer bood praktische handvatten. Het belang van goed jongvee, een korte tussenkalftijd, lage veevervanging, maar ook aandacht voor omzet en aanwas, sprak de bezoekers erg aan. De rol van Delta Satelliet binnen het concept Fokken met Gesloten Beurs kreeg extra aandacht.

Tijnje
Op melkvee- en kaasboerderij De Deelen in het Friese Tijnje werden nakomelingen van diverse Delta-koefamilies getoond. Daarnaast hield melkveehouder Sietse de Jong een sterk verhaal hoe op dit bedrijf aan extra rendement gewerkt wordt en hoe zijn deelname aan Delta Satelliet hieraan bijdraagt.

Coevorden
Op De Peelsehoeve in Coevorden (Drenthe) werden dieren uit het Delta Nucleusprogramma getoond. Er was aandacht voor de eveneens prachtig getoiletteerde Bea’s. Van deze eigen koefamilie staat momenteel InSire Topstier Bernini op de kaart. De technische resultaten maar ook de passie en ondernemingsdrang van Koen en Laura Nooijen kwamen goed naar voren.

Kortom, twee inspirerende dagen die het alleszins verdienen op de agenda terug te keren. Met dank aan allen die hier een bijdrage aan hebben geleverd!

Meer over Delta Satelliet