Team CRV op weg naar Alpe d’HuZes 2015

categorie Coöperatie
4
mei
2015
3
Reacties

Vorig jaar fietste ik nog zes keer omhoog, nu volg ik Ben Tiebot op als teamcaptain om bij te dragen aan de strijd tegen kanker. Dat CRV vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bereid was dit goede doel te blijven steunen, is een grote stimulans.

Deelnemers werven en een teamgevoel creëren was stap één. Na een wat aarzelend begin werd een team van negen zeer gemotiveerde fietsers gevormd, veehouders en CRV’ers. Gezamenlijke trainingstochten maakten het team steeds hechter. WhatsApp overbrugde de fysieke afstand tussen de leden: al append werden tips uitgewisseld en motiveerde men elkaar.

Werving
Maar er moet ook geld ingezameld worden. Hiervoor heb ik als teamcaptain wel wat tips kunnen geven, maar de deelnemers moesten toch vooral zelf aan de slag. En dat is voortvarend opgepakt! Ieder doet dat op zijn eigen manier, hetzij via familie of vrienden en bedrijven, hetzij door activiteiten te organiseren. Gaandeweg heb ik het streefbedrag al drie keer moeten bijstellen: van € 30.000 naar € 40.000 naar € 50.000 naar € 60.000. Donaties komen soms uit totaal onverwachte hoek: inzamelingsacties op verjaardagen of bedragen die op jubilea aan het CRV-team worden gedoneerd. De teller staat momenteel op € 53.000! En er zitten nog wat acties in de pijplijn…

Mijn werkzaamheden als teamcaptain zijn zeer gevarieerd. Teamleden werven en van de nodige informatie voorzien, trainingen organiseren, huisvesting voor het team in Frankrijk regelen, gezamenlijke sponsoracties organiseren, fungeren als contactpersoon etc. Zeer afwisselend, en met dit gemotiveerde team erg leuk om te doen, mede dankzij de ondersteuning van Leendert van Everdingen (assistent-teamcaptain), Ronald Boogaard (trainings- en voedingstips) en Peter van den Oever (communicatie).

Voorbereiding
Intussen komt de dag van Alpe d’HuZes snel dichterbij. Op 4 juni starten de deelnemers vanaf 4.30 u en fietsen door tot 20.00 u. Daarom heeft in de afgelopen maanden eerst de nadruk gelegen op duurconditie, om een hele dag fietsen vol te kunnen houden. Via zelf georganiseerde tochten of met andere Big Challenge-teams zijn de nodige kilometers gemaakt en de nodige hoogtemeters ingebouwd. Eén beklimming van Alpe d’Huez gaat tot bijna 1.100 m, met gemiddeld 8,3% stijging, en ook het klimmen vereist specifieke voorbereiding. Verder traint iedere deelnemer zelf nog aan zijn of haar conditie. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Chris-Schrooten600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chris Schrooten, teamcaptain CRV Alpe d’HuZes 2015

3 reacties

 1. 06 mei 2015 (Annalies) Schreef:

  Leuk stukje Chris! Alpe d’HuZes komt al snel dichtbij. We hebben een leuk team, allemaal super enthousiast!

 2. 07 mei 2015 (Jan Hendriks) Schreef:

  Beste fietsers,

  Allemaal goed bezig met de fietstraining, maar ook zeker met de acties voor de noodzakelijke donaties zoals ik zelf ook mocht meebeleven. En dit is niet alles. Ook jullie inspanning en opoffering buiten deze zaken verdienen veel respect. Laat de mooie Alp jullie vriend zijn op 4 juni om tot jullie gestelde doelen te komen. Succes.

 3. 25 mei 2015 (jos pijs) Schreef:

  Hallo allemaal,

  Het komt nu echt dichtbij, complimenten voor het hoge geldbedrag wat jullie nu al bij elkaar hebben.
  Veel succes 4 juni en geniet vooral van het hele evenement.
  Opgeven is geen optie…

  Groeten, Jos Pijs.