Team CRV Alpe d’HuZes 2015 uit de startblokken

categorie Coöperatie
19
dec
2014
0
Reacties

CRV staat op 4 juni 2015 opnieuw aan de start van Alpe d’Huzes. Wederom zet een mooie combinatie van melkveehouders en CRV-medewerkers zich voor dit belangrijke doel in: de bestrijding van kanker. Ons team versterken? Dat kan nog steeds!

De deelnemers die al zeker zijn van hun zaak kwamen op 12 december voor het eerst bij elkaar op het hoofdkantoor van CRV in Arnhem. Tijdens het kennismakingsrondje werd meteen weer duidelijk waarom acties als Alpe d’HuZes nog steeds bitter hard nodig zijn.

Alie de Haaij (28) runt samen met haar moeder en zus een melkveebedrijf in Lekkerkerk. In november 2013 overleed haar broer Klaas aan buikvlieskanker, na een lange periode van behandelingen en leven tussen hoop en vrees. ‘Ik heb me na zijn overlijden lang machteloos gevoeld. Alpe d’HuZes geeft je de kans die machteloosheid om te zetten in concrete actie en je in te zetten voor anderen. Die kans pak ik nu.’

Sierd Dolstra werd keihard met kanker geconfronteerd toen zijn dochter Sieta op 7-jarige leeftijd ernstig ziek werd. Na intensieve behandeling kwam zij de ziekte te boven. ‘Het heeft grote impact gehad op ons gezin en jaren later merk je wat de blijvende gevolgen zijn’, vertelt de 57-jarige melkveehouder uit het Friese Boijl. Zijn passie voor het fietsen valt samen met de motivatie om een flink bedrag voor de bestrijding van kanker binnen te halen. ‘Uit ervaring weet ik hoe belangrijk onderzoek en goede behandeling zijn.’

Samen sterk
Zo heeft elke deelnemer zijn of haar verhaal. En daarmee een persoonlijke drijfveer om in juni af te reizen naar de Franse Alpen. Op eigen kosten, want elke euro sponsorgeld gaat naar het KWF. Een aantal heeft nauwelijks fietservaring. En voor alle deelnemende melkveehouders geldt dat ze tussen de drukte op het melkveebedrijf door tijd moeten zien te vinden voor de noodzakelijke trainingskilometers.

Chris Schrooten, senior researcher bij CRV, maakte in 2014 deel uit van een van de CRV-teams die samen een prachtig bedrag van € 131.918 bijeenbrachten. Chris zelf haalde de top van de Alpe d’Huez die dag maar liefst 6 keer. Nu neemt hij als teamcaptain het voortouw in het formeren van een nieuwe ploeg fietsers, de verdere voorbereiding en deelname op 4 juni 2015.

Tijdens de eerste deelnemersbijeenkomst was Chris zichtbaar in z’n nopjes met de ploeg die hij in 2015 mag aanvoeren en begeleiden. ‘Het fietsen is mooi, maar voorop staat een sterke motivatie om je in te zetten voor het bestrijden van kanker. Dat zag ik vandaag bij iedereen terug die in 2015 in het CRV Team meedoet.’

> Ook deelnemen met het CRV Team aan Alpe d’HuZes 2015 of informatie krijgen? Neem contact op met Chris Schooten: crv4kwf2015@gmail.com of bel: 06-10 64 77 69.

Maak kennis met het CRV-team