Samen is geen berg te hoog

categorie Coöperatie
9
jun
2015
0
Reacties

‘Het was best pittig, maar ik heb het gehaald!’, zei Ate Lindeboom, voormalig directeur van CRV na zijn zesde klim. Die laatste beklimming deed hij in het gezelschap van een groot aantal fietsers die net als hij een groene hoes over de helm hadden. Hiermee gaven ze aan bij Big Challenge te horen, de teams uit de agrarische sector.

Op 4 juni overhandigden zij een bedrag van € 582.725,– wat inmiddels al is opgelopen tot ruim zes ton. Hiervan heeft het CRV-team € 60.000,– bijgedragen, wat met negen fietsers een grote prestatie is. En de teller loopt nog, er lopen nog diverse acties, en donaties kunnen nog gedaan worden tot medio september.

Alpe-dHuZes2015De 10e editie van Alpe d’HuZes die op 4 juni is gehouden, was wederom gedenkwaardig. Deelnemers konden één of meerdere keren de Alpe d’Huez rennend of fietsend beklimmen, en lieten zich hierbij sponsoren. Het bedrag wordt geheel besteed aan de bestrijding van kanker. De strijd en de pijn van de deelnemers om zo vaak mogelijk omhoog te gaan, is bij lange na niet vergelijkbaar met de strijd van kankerpatiënten om hun ziekte te overwinnen, maar voor beiden geldt: ‘Opgeven is geen optie’.

Onder de deelnemers waren ook de negen leden van het CRV-team, medewerkers en veehouders. De omstandigheden waren erg zwaar, door de warmte en het gebrek aan wind in het onderste, steilste deel van de beklimming. Desondanks heeft het team het gestelde doel van 40 beklimmingen zelfs overtroffen: er werden 41 beklimmingen voltooid.

Afzien op de berg
Tanja Both, veehoudster en lid van het CRV-team, liet de teller bij twee beklimmingen stoppen. ‘Dit doe ik nooit weer, dit is veel te zwaar, hoe heb ik hier ooit aan kunnen beginnen!’ Toch kijkt ze met veel voldoening terug op haar deelname, en het opgehaalde sponsorbedrag, waardoor ze een bijdrage heeft kunnen leveren aan de strijd tegen kanker.

Henk Lankhorst, veehouder en afdelingsbestuurder van CRV, had als doel vier keer te klimmen. ‘Het ging makkelijker dan ik had verwacht, ik dacht zelfs even dat ik de zes keer zou kunnen halen, maar heb het uiteindelijk bij vijf keer moeten laten. Ik ben heel tevreden, ik heb mijn gestelde doel kunnen overtreffen.’ Hij fietste speciaal ter nagedachtenis aan zijn schoonzus, die onlangs op 50-jarige leeftijd aan kanker is overleden.

Alpe-dHuZes2015aAlpe d’HuZes is meer dan fietsen alleen, de hele week wordt er veel aandacht besteed aan bijzondere verhalen van mensen die genezen zijn van, of leven met kanker, aan onderzoek dat met Alpe d’HuZes-geld gedaan wordt etc. Er worden stappen gezet, maar de strijd is nog niet gewonnen. Dus ook volgend jaar komt er weer een editie van Alpe d’HuZes.

De verhalen waar de deelnemers mee thuiskwamen hebben veel indruk gemaakt op hun omgeving. Veel mensen die nog geen kans hadden gezien iets te doneren, willen dit alsnog doen. En dat kan!

Doe mee in de strijd tegen kanker!
Doneren aan individuele deelnemers kan hier ook