Plaatsing online competitie veebeoordelen roodbont

categorie Coöperatie
2
jun
2020
0
Reacties

De jury van de roodbontcompetitie van de online competitie veebeoordelen werd gevormd door Engbert Jan Ruitenberg en Mieke Vander Schueren, stamboekinspecteurs van Coöperatie CRV. Ook zij bepaalden hun plaatsing aan de hand van de foto’s. Ze beschikten dus niet over meer informatie dan de deelnemers.

‘We hebben met zeer veel genoegen deze dieren op volgorde gezet’, vertellen juryleden Engbert Jan Ruitenberg en Mieke Vander Schueren, stamboekinspecteurs van de coöperatie CRV. ‘Foto’s hebben altijd een beperking, maar de volgorde was voor ons goed te bepalen.’

 

Rubriek vaarzen van zeer goed niveau

‘De rubriek roodbonte vaarzen is van zeer goed niveau met een uitlopend kopnummer in vaars J’, geven de juryleden aan. ‘Deze kopvaars is zeer goed gebouwd en ze combineert kracht met melktype. Daarnaast heeft ze een fantastisch uier. Ze staat voor vaars K omdat ze meer openheid heeft maar vooral om de kwaliteit in haar uier en de lengte in het vooruier’, leggen ze uit. Vaars K is volgens hen zeer compleet en in balans. ‘Ze staat voor vaars L omdat ze meer jeugd vertoont en meer kwaliteit en fijnheid laat zien. Vaars L is op haar beurt sterk gebouwd en heeft veel capaciteit. Om haar sterkere bovenbouw haar vaster aangehecht uier en betere benen, en dan vooral meer kwaliteit in de koten, staat ze boven vaars I. Vaars I is een vaars met veel melkopdruk in haar volledige skelet. Dit combineert ze met een hoog achteruier. Maar om hoger te komen in deze rubriek mocht ze meer breedtemaat hebben over de hele lijn’, aldus Ruitenberg en Vander Schueren.

Foto’s roodbonte vaarzen

(klik op de foto voor een vergroting, ga via de terugknop van de browser terug)

Online veebeoordelen roodbont jong

Koe I

Online veebeoordelen roodbont jong

Koe K

Online veebeoordelen roodbont jong

Koe J

Online veebeoordelen roodbont jong

Koe L

IJzersterke reeks goed bewaarde koeien

‘De rubriek roodbont oud bestaande uit 4 goed bewaarde dieren, heeft een fantastisch kopnummer’, vinden de inspecteurs. ‘ Koe P is uitmuntend van frame en type, prachtig in balans en heeft een super kwaliteitsuier. Ze staat voor koe O omdat ze net wat meer klasse heeft maar vooral vanwege het langer en beter aangehecht vooruier’, leggen ze uit. ‘Koe O is een koe met een zeer goed frame. Vanwege haar betere bouw maar vooral vanwege meer capaciteit in voor- en middenhand staat ze boven de fantastisch geuierde koe M. Koe M heeft wat weinig capaciteit voor een oudere koe. Maar door haar staalharde benen en torenhoge achteruier, staat ze duidelijk voor de ruim gebouwde koe N’, geeft het juryduo aan. ‘Koe N is een sterk gebouwde koe, maar kan in deze rubriek niet mee in de lengte in het skelet en uiterlijke melkrijkheid van haar voorgangsters. Vandaar dat ze geplaatst is op een mooie vierde plaats in een ijzersterke reeks’, aldus de juryleden.

Foto’s roodbonte koeien

(klik op de foto voor een vergroting, ga via de terugknop van de browser terug)

Online veebeoordelen roodbont oud

Koe M

Online veebeoordelen roodbont oud

Koe O

Online veebeoordelen roodbont oud

Koe N

Online veebeoordelen roodbont oud

Koe P

Klik hier voor de toelichting van de plaatsing voor zwartbont
Ga naar de winnaars van de online competitie veebeoordelen