Op weg naar de Alpe d’Huez

categorie Coöperatie
8
mei
2015
0
Reacties
Alpe d'Huzes: Doe jij dit jaar mee?

De spanning begint langzaam op te lopen, Alpe d’HuZes op 4 juni komt steeds dichterbij. Vragen als: ben je er straks klaar voor, train je genoeg, en noem maar op, worden  steeds vaker gesteld. Nou, laat ik maar eerlijk zijn: ik weet het niet. Het is een groot avontuur en waarbij ik de lat voor mezelf hoog heb gelegd.

Het doel is de Alpe d’Huez zesmaal te beklimmen. Geen eenvoudige opdracht. Om dit doel te realiseren heb ik vanaf januari zeer intensief getraind. Zo heb ik in de eerste 3,5 maand minstens twee keer per week in de sportschool gewerkt aan kracht en stabiliteit. Maar daarnaast ook, indien het weer het toeliet, veel buiten gefietst.

Op gewicht blijven
Op dit moment ga ik minder vaak naar de sportschool en fiets ik wekelijks circa 230 km, waarbij ik de nodige hoogtemeters tracht te maken. Zo heb ik meer dan 1.900 km afgelegd met bijna 10.000 hoogtemeters. Hierbij is het voor mij een uitdaging om op gewicht te blijven. Ik ben weer overgeschakeld op ‘volle producten’ zoals roomyoghurt, frites met mayonaise, veel vlees en ga zo maar door. Het kan verkeren!

Er ligt dus een flinke basis maar de vraag die mij het meest bezighoudt is of ik in één dag wel in staat bent de 6.000 hoogtemeters te overbruggen, in circa negen uur klimmen. Maar ik ga ervoor en zal er alles aan doen om die berg zesmaal te bedwingen!

Respons
Dit alles doe ik natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Hier ben ik in januari/februari mee gestart, onder het motto ’Doen is de enige Optie’. Ik heb mijn netwerk van meer dan 200 adressen een persoonlijke stimulerende mail gestuurd met het verzoek geld te doneren voor mijn Alpe d’HuZes-actie.

Ate-LindeboomHet resultaat is ronduit geweldig met meer dan €11.000,- aan donaties/toezeggingen. Chris en ik hebben ook een spinningmarathon georganiseerd die liefst € 750,- heeft opgebracht. Bij dit alles ontvang ik ontroerende reacties die mij soms diep raken van mensen die vertellen hoe groot de impact van kanker in hun leven is.

Het CRV-team doet het geweldig. We stimuleren elkaar om zowel onze sportieve als financiële doelen te realiseren. We hebben op dit moment de doelstelling al verhoogd naar € 50.000,-.

Tot nu toe is het voor mij een geweldige ervaring die het de moeite meer dan waard maakt om deze actie te voeren en het is voor mij dan ook duidelijk: Doen is de enige Optie.

Ate Lindeboom