Kom naar de CRV-jongerenavonden

categorie Coöperatie
20
feb
2017
0
Reacties

De CRV jongerenraden organiseren in maart drie jongerenavonden. In Markelo en Berkel Enschot is het thema: Hoe voldoende balans te houden tussen werk en privé? In Barneveld draait het om de vraag hoe met zo min mogelijk jongvee een maximale productie te halen.

In Markelo is de balans tussen werk en privé op 9 maart het thema. De eerste spreker is Andries-Jan de Boer, mede-eigenaar van 3D Agro Advies. Als adviseur ligt zijn focus op het ‘plezierig geld verdienen’.  Welke verschillen ziet hij tussen veehouders in bedrijfsvoering en inkomen? Hoe organiseer je je werkzaamheden? Welke rol speelt tijd daarin?
Na de pauze vertelt de jonge veehouder Koen Bolscher hoe hij zijn vele werkzaamheden rondzet. Koen heeft in maatschap met ouders 200 melkkoeien met jongvee in Bornerbroek. Daarnaast doet hij veel bestuurswerk, werkt hij elders en heeft hij de nodige hobby’s. Om in die drukte arbeidsvreugde te behouden, zijn volgens Bolscher drie elementen belangrijk: veel overleg, een goede planning en de inrichting van het bedrijf.
CRV veestapeladviseur Eelke de Wit sluit de avond af. Hij licht enkele producten toe die de arbeidsdruk verlichten en de ondernemer zo ondersteunen in zijn werk.

CRV-jongerenavond Markelo, 9 maart 2017
Locatie: De Poppe, Holterweg 23, 7475 AT Markelo
Aanvang 20.00 uur 

Berkel Enschot: balans tussen werk en privé
De eerste spreker tijdens de jongerenavond in Berkel Enschot op 15 maart is Nico Vreeburg. Na 15 jaar ervaring in de praktijk als rundveedierenarts, werkt hij momenteel bij adviesbureau Vetvice. Nico komt overal op de wereld en merkt dat in veel landen arbeidsefficiëntie en arbeidsvreugde belangrijke thema’s zijn. Hij gaat op zoek naar antwoorden op de cruciale vraag: hoe kunnen we onze koeien op een makkelijkere en betere manier verzorgen?
Na de pauze houdt Sjack Snepvangers een inleiding. De melkveehouder uit Bergen op Zoom runt samen met zijn vrouw Miranda het melkveebedrijf Millstream met 185 melkkoeien, een vleesveebedrijf in Veghel en samen met een compagnon ook nog een bedrijf met 265 koeien in Moldavië. Sjack vertelt hoe hij balans weet te vinden tussen bedrijf en privé.
Slotspreker is Rick Jansen, veestapeladviseur bij CRV. Hij licht enkele producten toe die de arbeidsdruk verlichten en de ondernemer zo ondersteunen in zijn werk.

CRV-jongerenavond Berkel Enschot, 15 maart
Locatie: De Druiventros,  Bosscheweg 11, 5056 PD Berkel Enschot
Aanvang 20.00 uur

Barneveld: maximale productie met zo min mogelijk jongvee
Op de CRV-jongerenavond in Barneveld op 21 maart is de eerste spreker Tonnie Vissers, specialist veestapelmanagement bij CRV. Hij vertelt hoe de hedendaagse fokkerij substantieel kan bijdragen aan het verbeteren van het rendement. Hij zoomt vooral in op de vraag hoe van elke vaars een topatlete te maken.
Na de pauze vertelt Joost Onland, melkveehouder uit Haaksbergen, hoe fokkerij hem helpt nog meer uit zijn veestapel te halen. Joost melkt 240 koeien met een productie van 10.500 kg melk. Hij wil een nog hoger rendement door verdere verhoging van de melkproductie. In zijn ogen is 12.000 kilo op termijn zeker haalbaar. De erfelijke aanleg van de koeien speelt hierbij een grote rol. ‘Fokken is keuzes maken. Als je dat consequent blijft doen, zie je vanzelf resultaat’.

CRV-jongerenavond Barneveld, 21 maart
Locatie: Groenhorst Barnseweg 3, 3771 RN Barneveld
Aanvang 20.00 uur
Vooraf aanmelden verplicht! Stuur hiervoor een mail naar Gerard.van.der.Weijst@crv4all.com